Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στους Lloyd’s του Λονδίνου

tags :
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στους Lloyd’s του Λονδίνου

“Greek economy and insurance market, Outlook, challenges and prospects”

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) στις 6 Δεκεμβρίου 2022 παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς σε ειδική εκδήλωση η οποία φιλοξενήθηκε από τους Lloyd’s, στο εμβληματικό τους κτίριο στο Λονδίνο.
Πρόκειται για μία στοχευμένη παρουσίαση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στο ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό κοινό της αγοράς του Λονδίνου, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της ΕΑΕΕ.
Στόχος ήταν να παρουσιαστούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στην κορυφαία εξειδικευμένη ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου. Την ΕΑΕΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κ. Α. Σαρρηγεωργίου, ο Αντιπρόεδρος, κ. Στ. Κωνσταντάς και η Γενική Διευθύντρια, κα Ε. Παπασπυροπούλου. Παρούσα ήταν και η κα Ι. Σεληνιωτάκη, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ΤτΕ.
Την παρουσίαση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο, Εξοχώτατος κ. Ιωάννης Ραπτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή τροχιά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Εκ μέρους των Lloyd’s, την εκδήλωση άνοιξε η κ. Dawn Miller, Commercial Director η οποία μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των Lloyd’s και της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο οποίος με αφορμή τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανέφερε : «Η σημερινή παρουσίαση πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει έναυσμα για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες συνεργασίας και εμβάθυνσης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των ασφαλιστικών αγορών των δύο χωρών. Η ελληνική ασφαλιστική αγορά διαθέτει αξιοπιστία, φερεγγυότητα και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Παράλληλα η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Ο συνδυασμός αυτός ενισχύει τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο ασφαλιστικός κλάδος στην Ελλάδα.».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης