Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πακτωλό χρημάτων σηκώνουν οι ασφαλιστικές από τα Ταμεία - Στη γωνία περιμένει η Moody’s

Πακτωλό χρημάτων σηκώνουν οι ασφαλιστικές από τα Ταμεία - Στη γωνία περιμένει η Moody’s
Από σταθερές σε αρνητικές χαρακτηρίζει τις προοπτικές των ασφαλιστικών περιουσίας και ατυχημάτων η Moody’s...
Σχετικά Άρθρα
Στο παρά πέντε του 2022, αλλάζουν οι προοπτικές των ασφαλιστικών για το 2023.
Ο θόρυβος από τους πανηγυρισμούς των ασφαλιστικών περιουσίας και ατυχημάτων καταλαγιάζει και η στιγμή να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα έφτασε.  
Από σταθερές σε αρνητικές άλλαξε τις προοπτικές των ασφαλιστικών Περιουσίας και ατυχημάτων η Moody’s. 
Το κυριότερο επιχείρημα στην ανάλυση της   είναι οι ‘ανοιχτοί λογαριασμοί ‘που έχουν οι ασφαλιστικές με  πελάτες που έχουν καλύψεις έναντι φυσικών καταστροφών και, μέσα στο 2023 οφείλουν να αποζημιώσουν. 

Σήκωσε ψηλά το καμπανάκι κινδύνων η Moody’s


Το μάτσο χρημάτων που έχουν να σηκώσουν από τα ταμεία τους το 2023 οι ασφαλιστικές, μαζί με τον εφιάλτη της ακρίβειας που έχει οδηγήσει σε δυσθεώρητα ύψη  τo κόστος αποζημίωσης, αλλά και την άρνηση των αντασφαλιστών να πάρουν ρίσκο, να χαλαρώσουν τους όρους και το λεκτικό των συμβολαίων  για να μην βγουν εκτός προϋπολογισμού  οδήγησε την Moody’s στο να σηκώσει ψηλά και να χτυπήσει το καμπανάκι των κινδύνων για τον κλάδο. 
Το αρνητικό σενάριο, γίνεται αρνητικότερο,, συνυπολογίζοντας τον κίνδυνο,  αν όχι της ύφεσης, της ασθενικής ανάπτυξης.
Εχθρός των ασφαλιστών  και ο κίνδυνος του ανταγωνισμού μεταξύ ασφαλιστικών οι ασφαλιστικές, άλλα δίκτυα εναλλακτικών παρόχων ή ακόμα από συνδυασμό προϊόντων και προσφορών.
Μία από τις λύσεις που θα μπορούσε να ισορροπήσει τις απώλειες  του κλάδου ήταν οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ασφαλίστρων, που σχεδίαζαν οι ασφαλιστικές, όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενα δημοσιεύματα το ΒΝ, ωστόσο η λύση αυτή δεν βρίσκεται πλέον ψηλά στην ατζέντα των ασφαλιστικών για όλους τους τομείς παραγωγής, ή τουλάχιστον δεν συζητούνται μεγάλες διψήφιες αυξήσεις. Το φρένο στην οικονομία εμποδίζει κάθε σκέψη για αυξήσεις στα ασφάλιστρα, δημιουργώντας τριγμούς στην κερδοφορία των ασφαλιστικών. 

Ασφαλιστικές χωρίς ρόλο


Πολύ δύσκολο θα είναι το 2023 για τις ασφαλιστικές και ειδικότερα για αυτές που έχουν γράψει ζημιές στον κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων καθώς οι αντασφαλιστικές ‘έκλεισαν την κάνουλα’ των καλύψεων για φυσικές καταστροφές.
Οι ασφαλιστικές πλέον υποχρεούνται να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο, αν θέλουν  να μείνουν στο χώρο, αλλά και να αυξήσουν τα ποσοστά τους στις αποζημιώσεις, αφού δεν θα έχουν πλέον τις πλάτες των αντασφαλιστών. Όσοι ασφαλιστές μειώσουν τον κίνδυνο που αναλαμβάνουν με λιγότερες καλύψεις ή αλλαγές στο λεκτικό των συμβολαίων θα καταφέρουν να γράψουν κέρδη το 2023 ωστόσο θα είναι ασφαλιστικές που δεν ασφαλίζουν. 

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης