Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

To πέναλτι Ευρώπης στις ασφαλιστικές και η βροχή μηνύσεων

To πέναλτι Ευρώπης στις ασφαλιστικές και η βροχή μηνύσεων
Ήδη η Avolon -εταιρεία leasing αεροσκαφών με έδρα του Δουβλίνο κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιρλανδία αγωγή κατά των Lloyds του Λονδίνου για απώλειες που συνδέονται με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας…
Σχετικά Άρθρα

Σε πλήρη παραλογισμό έχει υποπέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τον πόλεμο που άνοιξε με την Ρωσία.
Αντί να πείσει την Ουκρανία να κάτσει στο τραπέζι και να διαπραγματευτεί με την Ρωσία παίρνει αποφάσεις που ανοίγουν νέες πληγές για μαζέψει τα ασυμμάζευτα με ροές του φυσικού αερίου και την ακρίβεια,
ΟΙ αποφάσεις αυτές οδηγούν τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη σε αδιέξοδο μεταξύ αυτών και τις ασφαλιστικές, εκδιώκοντας τες ακόμα και από την Ευρώπη.
Η κυβέρνηση της Τσεχίας σχεδιάζει να αρμέξει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023, επιβάλλοντας έκτακτο φόρο 60% στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας για να καλυφθεί το κόστος με ανώτατα όρια στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.
Απώτερος στόχος είναι για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες των νοικοκυριών.
Η ιδέα αυτή πιθανά θα ανακυκλωθεί και θα υποστηριχτεί και από άλλα κράτη τη ΕΕ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι αποφάσεις της Ευρώπης οδηγούν στα ύψη την ακρίβεια, τον πληθωρισμό ενώ αποτελούν τριπλό χτύπημα για τις ασφαλιστικές.

Μηνύσεις για τα ασυμμάζευτα

Μηνύσεις για ασυνέπεια και αθέτηση των υπογραφών προετοιμάζουν οι επιχειρήσεις προς τις ασφαλιστικές, απόρροια των αποφάσεων της Ευρώπης, αρχής γενομένης με τις εταιρείες χρονομίσθωσης αεροσκαφών.
Ήδη η Avolon -εταιρεία leasing αεροσκαφών με έδρα του Δουβλίνο κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιρλανδία αγωγή κατά των Lloyds του Λονδίνου για απώλειες που συνδέονται με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.
Οι αποφάσεις της ΕΕ οδήγησαν τον εκμισθωτή σε ζημιές ύψους 304 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους .
Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αγωγές προς τις ασφαλιστικές και σχήματα που καλύπτουν το leasing των αεροσκαφών για την Ρωσία.
Περισσότερα από 500 αεροσκάφη κατασκευασμένα στην Δύση η αξία των οποίων αγγίζει περίπου τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν παγιδευτεί στη Ρωσία μετά την επιβολή των κυρώσεων από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ κατά της ρωσικής κυβέρνησης και των Ρωσικών επιχειρήσεων.
Σε απάντηση της, η Ρωσική κυβέρνηση απαγορεύει τον επαναπατρισμό των περιουσιακών στοιχείων των σε διεθνείς εκμισθωτές οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να τερματίσουν τις μισθώσεις τους και να απαιτήσουν την επιστροφή των αεροσκαφών το Μάρτιο του 2022.
Στα δικαστήρια κατά της AIG και των Lloyds έχει προσφύγει και η Aercap, η μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης αεροσκαφών η οποία για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αξιώνοντας αποζημιώσεις ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα ασφαλιστήρια κατά παντός κινδύνου, καθώς οι ασφαλιστές αρνήθηκαν να πληρώσουν στον εκμισθωτή.

Ανακύκλωση Ευρωπαϊκών αποφάσεων και η παράταση του πολέμου

Ο κίνδυνος παράτασης του πολέμου θα περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα και τα θέματα που έχουν να κάνουν με την επίλυση των απαιτήσεων από συμβόλαια κατά παντός κινδύνου με τις ασφαλιστικές, ανεβάζοντας σημαντικά τις πιθανότητες των δικαστικών συγκρούσεων και των απανωτών αγωγών.

Τριπλό βόλι

Οι ασφαλιστικές αυτή τη στιγμή είναι εκτεθειμένες για άρνηση αποζημιώσεων, είναι εκτεθειμένες απέναντι στο υψηλό κόστος των αποζημιώσεων που προκαλεί ο πληθωρισμός και τρίτον εκτεθειμένες απέναντι στις αναταράξεις των χρηματαγορών και τα επιτόκια ενώ το 2023 μπαίνει προσθέτοντας για αυτές νέες γραφειοκρατικές κανονιστικές διαδικασίες με αυξημένο κόστος.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης