Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η ERGO Ασφαλιστική σε διάταξη μάχης εξαγορών - συγχωνεύσεων και νέων συνεργασιών με τράπεζες

Η ERGO Ασφαλιστική σε διάταξη μάχης εξαγορών - συγχωνεύσεων και νέων συνεργασιών με τράπεζες
Πρόκειται για μία συνολική προσπάθεια της εταιρίας να αυξήσει το μερίδιό της στην Ελληνική αγορά

Σε εφ’ όλης της ύλης αντεπίθεση περνά η ERGO Ασφαλιστική, μετά την εκτίμηση της «συγκέντρωσης της αγοράς σε λίγους παίχτες» και δηλώνει ανοιχτή στη «διερεύνηση» για αγορές και συγχωνεύσεις μικρών Ελληνικών εταιριών, ταυτόχρονα με το κάλεσμα σε τράπεζες πράκτορες και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να προχωρήσει σε ευρύτερη γκάμα συνεργασιών.
Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, για μία συνολική προσπάθεια της εταιρίας να αυξήσει το μερίδιό της στην Ελληνική αγορά η οποία την τελευταία διετία άλλαξε δραστικά με τις εξαγορές της ΑΧΑ από την Genarali, η NN τη MetLife, η Allianz την Ευρωπαϊκή Πίστη και το αμερικανικό fund CVC το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η συγκέντρωση των ασφαλιστικών εταιρειών θα οδηγήσει σε αντίστοιχες κινήσεις και τα φυσικά δίκτυα των διαμεσολαβούντων τα οποία θα κληθούν να επιλέγουν συνεργασίες μεταξύ λιγότερων ασφαλιστικών εταιρειών, πέρα από τον σκληρό ανταγωνισμό που ήδη υφίστανται από τις τράπεζες και το διαδίκτυο.

Οι επόμενες κινήσεις της ERGO

Στο παραπάνω πλαίσιο κινείται και η ERGO Ασφαλιστική η οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη την απόφασή της να εισέλθει δυναμικά στην αγορά υγείας και ζωής, καλύπτοντας έτσι το κενό που είχε στην Ελληνική αγορά σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Τα νέα προϊόντα υγείας -πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης- και ζωής απευθύνονται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, καλύπτοντας όλο το φάσμα των αναγκών ενώ δεν θα είναι αντασφαλισμένα λόγω της διαφοροποίησης και του χαμηλού ασφαλίστρου το οποίο μπορεί να στηρίξει η ERGO.
Τα επενδυτικά προϊόντα Unit – Linked συνδεδεμένα με την ασφάλιση τελούν υπό την στήριξη της Munich και της MEAG η οποία εποπτεύεται από την BaFin. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα προϊόντα και στα επενδυτικά προϊόντα που μπορεί να μην προσφέρουν ασφαλιστικές καλύψεις. Τα προγράμματα περιοδικών καταβολών δίνουν την δυνατότητα σταδιακής ανάπτυξης απαιτούμενου κεφαλαίου για την επίτευξη μεταξύ άλλων μία πρόσθετης σύνταξης. Είναι ευέλικτα σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο της επένδυσης, το χρονικό ορίζοντα του πλάνου, το ύψος των ετήσιων τακτικών καταβολών για επένδυση, έκτακτες καταβολές.

Υψηλού και χαμηλού ρίσκου τοποθετήσεις

Σε ότι αφορά την επενδυτική στρατηγική της εταιρίας η εκτίμηση του CEO Νίκου Αντιμησάρη είναι μετά από τις αναταράξεις με τα επιτόκια και τον πληθωρισμό, ξεκινά η περίοδος «επιβράδυνσης της αύξησης». Τα επενδυτικά ERGO My Fund συνδέονται με επιλεγμένα αμοιβαία κεφάλαια funds που διαχειρίζεται η MEAG. Είναι πέντε τα επενδυτικά προϊόντα και ανάλογα με το προφίλ της τοποθέτησης διακρίνονται σε προϊόντα χαμηλού κινδύνου για συντηρητικές αποδόσεις, ή υψηλού κινδύνου με υψηλές αποδόσεις. Επενδύουν και κλάδους της οικονομίας, γεωγραφικές ζώνες, αναπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές. Τα περισσότερα εξ’ αυτών ανήκουν στην κατηγορία funds of funds.
Ο κ. Νίκος Αντιμησάρης τόνισε ότι η ERGO παραμένει προσηλωμένη στη βιώσιμη κερδοφορία, έχοντας όμως ως κύριο στόχο τη δυναμική της επέκταση και στον κλάδο Ζωής & Υγείας, προσφέροντας πλήρη γκάμα προϊόντων, καλύπτοντας πλέον όλες τις ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι «στόχος όλων μας είναι η ERGO Ασφαλιστική να συνεχίσει σε αυτόν τον εξελικτικό ρυθμό, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της, η οποία στηρίζεται στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, έχει καθοριστικό παράγοντα τον άνθρωπο και στόχο της να γίνει η πρώτη επιλογή για τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενούς μας, που είναι και το όραμά μας».
Ο κ. Δημήτριος Σπανός, Διευθυντής του Τομέα Ασφαλιστικών Λειτουργιών Ασφαλίσεων Ζωής & Υγείας της ERGO, εστιάζοντας στα προϊόντα έκανε μια σύντομη αναφορά στα προγράμματα ασφαλίσεων υγείας, παρουσιάζοντας στη συνέχεια τα νέα Unit Linked, ERGO My Fund. Πρόκειται για προϊόντα που προσφέρουν εξατομικευμένες επενδυτικές και ασφαλιστικές λύσεις και αποτελούν στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης στη δραστηριότητα των ασφαλίσεων Ζωής για την ERGO.
Τα προγράμματα αυτά συνδυάζουν ιδανικά την επένδυση με την ασφάλιση. Είναι σχεδιασμένα με βάση τα σύγχρονα και αξιοποιούν την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των Ομίλων Munich Re και ERGO ευρωπαϊκά πρότυπα, καλύπτοντας ολοκληρωμένα τις επενδυτικές και ασφαλιστικές ανάγκες των καταναλωτών, με απόλυτη διαφάνεια, ευελιξία και πληρότητα όσον αφορά στην παρακολούθηση της επένδυσής τους. Η MEAG διαχειρίζεται σήμερα συνολικά κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 340 δισ. ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις σημαντικότερες εταιρείες διαχείρισης θεσμικών και ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως.
Ο κ. Στάθης Τσαούσης Διευθυντής του Τομέα Πωλήσεων πρόσθεσε πως «το μέλλον τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολυκαναλικό και βασική μας προτεραιότητα είναι η απρόσκοπτη συνύπαρξη όλων των δικτύων πωλήσεων και η έμπρακτη στήριξή μας για την ανάπτυξή τους. Θέλουμε τους διαμεσολαβητές δίπλα μας έτσι ώστε να μεγαλώσουμε μαζί δημιουργώντας μια ασφαλιστική εταιρεία που τοποθετεί τον πελάτη και τις ανάγκες του στο επίκεντρο».
Τέλος, ο κ. Αλέξανδρος Σερμπέτης Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματικού και Τομέα Πελατών δήλωσε ότι «για την ERGO, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι απλώς ένας εταιρικός στόχος. Είναι όρος επιβίωσης, όσο και ανάπτυξης, σε μία αγορά που συνεχώς αλλάζει, και για εμάς περιλαμβάνει τρεις πυλώνες δράσης, τον Πελάτη, το Συνεργάτη και την ίδια την Εταιρεία». Παράλληλα στην ομιλία του παρουσίασε μια καινοτόμο και πρωτοποριακή επενδυτική ψηφιακή πλατφόρμα το Fundbox, βασικό εργαλείο για την προώθηση του ERGO My Fund, καθώς ο συνεργάτης μπορεί μέσω αυτού να προσδιορίζει αυτόματα το επενδυτικό προφίλ του πελάτη και την προτεινόμενη για αυτόν επενδυτική επιλογή.

Η ERGO στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η ERGO έχει πάνω από 30 έτη παρουσίας, με κύκλο εργασιών που ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ το 2021 και περισσότερους από 1.000.000 ασφαλισμένους. H ERGO έχει ως στόχο την παροχή ολοκληρωμένων ασφαλιστικών υπηρεσιών στους πελάτες και τους συνεργάτες της, μέσα από ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων που ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης