Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στις τσιμπίδες των ασφαλιστικών εταιριών ο μαύρος χρυσός

Στις τσιμπίδες των ασφαλιστικών εταιριών ο μαύρος χρυσός
Οι ασφαλιστικές εικάζεται πως, αν πάψουν να ασφαλίζουν τις επιχειρήσεις που κάνουν χρήση ορυκτών καυσίμων, θα μειωθεί και η χρήση τους και θα συμβάλλουν κατ’ αυτόν τον τρόπο στην επίτευξη της Συμφωνίας των Παρισίων

Στην τσιμπίδα των ασφαλιστικών θα πιάνονται οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση ορυκτών καυσίμων.
Οι ασφαλιστικές εικάζεται πως, αν πάψουν να ασφαλίζουν τις επιχειρήσεις που κάνουν χρήση ορυκτών καυσίμων, θα μειωθεί και η χρήση τους και θα συμβάλλουν κατ’ αυτόν τον τρόπο στην επίτευξη της Συμφωνίας των Παρισίων.
Ωστόσο αυτό είναι η μια όψη του νομίσματος, καθώς οι εξαιρέσεις που θα βάζουν θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών, αλλά και δεν είναι και εύκολο να ανακαλύψει κανείς αν πράγματι ασφαλίζουν ή όχι καθώς διαπραγματεύονται συμφωνίες με carriers.

Διαπιστώσεις από τα ποσοστά

Αν και δεν υπάρχει ομοφωνία, το 62% των αντασφαλιστών σταματά σταδιακά να ασφαλίσει τις παραγωγικές διαδικασίες και τα προϊόντα άνθρακα, εν ώ το 38% θέτει στις ασφαλιστικές συμβάσεις όρους εξαιρέσεων σε πετρελαιοειδή και φυσικό αέριο σύμφωνα με το Insure Our Future’s.
Το περασμένο έτος ξεκαθάρισαν τις πολιτικές τους σε σχέση με την ασφάλιση του άνθρακα, οι Suncorp, Generali και AXA σε αντίθεση με τις Allianz, Aviva, Fidelis, Hannover Re, KBC, Mapfre, Munich Re, SCOR, Swiss Re και Zurich, ως αποτέλεσμα να αυξηθεί από το 3% στο 38% το ποσοστό των αντασφαλιστικών που επιβάλλει εξαιρέσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια άνθρακα και από 5% στο 15% το ποσοστό των ασφαλιστικών.
Δεκαοκτώ ασφαλιστικές απέκλεισαν το ενδεχόμενο ασφάλισης του αγωγού Canada Trans Mountain και 16 δεσμεύτηκαν ωστόσο άγνωστο αν θα συνεχίσουν ή θα βρουν άλλον έμμεσο τρόπο, να μην συμμετέχουν επιχειρησιακά στον αγωγό αργού πετρελαίου της Ανατολικής Αφρικής.

Εξαιρέσεις στις συμβάσεις

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης η Allianz, η AXA και η Axis Capital εφαρμόζουν τις καλύτερες πολιτικές εξόδου από τον άνθρακα , ενώ η Aviva, η Hannover Re και η Munich Re βρίσκονται στην κορυφή των ασφαλιστικών που θέτουν στους όρους των συμβολαίων τις περισσότερες εξαιρέσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Στις τελευταίες θέσεις που δεν έχουν λάβει μέτρα είναι η (αντ)ασφαλιστική των ΗΠΑ Berkshire Hathaway, και Starr, και των Βερμούδων η carrier Everest Re.
Οι : Liberty Mutual, Chubb και Tokio Marine βρίσκονται μακράν των νέων τάσεων ενώ τα Lloyds του Λονδίνου δεν έχουν κάνει πράξη όσα έχουν ανακοινώσει για τους περιορισμούς και την έξοδο τους από το κλάδο των ορυκτών καυσίμων.

Τα Lloyds και οι Κινέζοι

Εκτός των όσων έχουν ανακοινώσει για την υποστήριξη της απανρακοποίησης τα Lloyds του Λονδίνο.
Μία άλλη κατηγορία είναι κινεζικές ασφαλιστικές με την PICC και Sinosure να μην έχουν θέσει περιορισμούς,
Οι ασφαλιστικές έχουν προσυπογράφει το Σύμφωνο, ωστόσο οι ετήσιες δαπάνες για την επίτευξη των στόχων είναι δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με την Allianz Trade, και δεν έχει βρεθεί ακόμα η χρυσή τομή για το πώς θα γίνουν όλα αυτά.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης