Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μεταφερόμενα εμπορεύματα: Αποζημιώσεις 1,42 εκ για ασφαλισμένα κεφάλαια 15 δισ.

Μεταφερόμενα εμπορεύματα: Αποζημιώσεις 1,42 εκ για ασφαλισμένα κεφάλαια 15 δισ.
Τον τζίρο στις ασφαλιστικές τον κάνουν πράκτορες και μεσίτες ασφαλίσεων.
Τα 15,3 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασαν τα ασφαλισμένα κεφάλαια των μεταφερόμενων εμπορευμάτων συμπεριλαμβανομένων και το αποσκευών το 2021 σε πλήθος 70.511 συμβολαίων μέρος των οποίων παρέμεινε σε ισχύ και εντός του 2022.
Το 16% των συμβολαίων αφορούσε στην ασφάλιση των εμπορευμάτων εντός Ελλάδος και μόλις το 2,5% ασφαλισμένα συμβόλαια σε εκτός Ελλάδος προορισμούς. Από τα συμβόλαια αυτά δηλώθηκαν 1.391 ζημιές και καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 1,42 εκατ.
Capture_1_3.JPG

Τον έλεγχο της παραγωγής τον έχουν πράκτορες και μεσίτες

Οι ασφαλιστικοί πράκτορες και μεσίτες ασφαλίσεων ήταν αυτοί που έφεραν τις δουλειές στις ασφαλιστικές ενώ ανύπαρκτη ήταν σχεδόν η συμμετοχή των τραπεζοασφαλειών στο τομέα. Συγκεκριμένα η κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβηση στις ασφαλίσεις μεταφερόμενων εμπορευμάτων ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες, στο 70,45% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου, ακολουθούμενη από την συνεργασία με τους μεσίτες ασφαλίσεων στο 16,62% αντίστοιχα.
Τα δίκτυα και πράκτορες αποκλειστικής συνεργασίας συμμετείχαν με ποσοστό 3,55% ενώ οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δευτερεύουσας δραστηριότητας με ποσοστό 5.60%.
Οι απευθείας πωλήσεις αρκετά πάνω από το ποσοστό του bancassurance στο 3,03%.


Αποζημιώσεις 2,36 εκατομμυρίων

Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν εκδοθεί το 2021 δηλώθηκαν 1.391 ζημιές εντός του 2021. Πληρώθηκαν αποζημιώσεις ύψους 1,42 εκατομμύρια ευρώ εντός του 2021, ενώ σχηματίστηκε στις 31/12/2021 απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων 2,36 εκατ. ευρώ, ωστόσο, τόσο το πλήθος των ζημιών όσο και το τελικό ποσό της αποζημίωσης των συμβολαίων αυτών θα διαφέρει ολοκληρωθούν οι φάκελοι αποζημιώσεων.

Στο οδικό δίκτυο οι περισσότερες ζημιές

Στα ταξίδια εντός Ελλάδος σύμφωνα με την ανάλυση των αποζημιώσεων οι ζημιές αφορούν στις οδικές μεταφορές και προέρχονται κυρίως από γενική αβαρία, αλλοιωμένα προϊόντα, θραύση και κτυπήματα, διαβροχή και κλοπή, ξέσπασμα πυρκαγιάς ή άλλες αιτίες.
Ομοίως σε γενικές γραμμές και στα ταξίδια εκτός Ελλάδος.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης