Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Άκρως επικίνδυνη η ψηφιακή υγεία - Χωρίς δίχτυ ασφαλείας οι εταιρείες

Άκρως επικίνδυνη η ψηφιακή υγεία - Χωρίς δίχτυ ασφαλείας οι εταιρείες
Η ψηφιακή τεχνολογία διευκόλυνε την πρόσβαση των ασθενών στο σύστημα υγείας, από την άλλη πλευρά έθεσε σε τροχιά κινδύνου τους ασθενείς και τις επιχειρήσεις λόγω των διάτρητων ψηφιακών συστημάτων

Χωρίς δίχτυ ασφαλείας λειτουργούν στην πλειοψηφία τους οι ψηφιακές εταιρείες υγείας.
Προβλέπουν ανάπτυξη από την αύξηση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, βαδίζουν όμως με πήλινα πόδια.
Το ποσοστό, παρακάτω τρομάζει και εγείρει ερωτήματα για την επόμενη ημέρα και την αντοχή των εταιρειών αυτών την επόμενη ημέρα.
Το 80% των εταιρειών ψηφιακής υγείας, σύμφωνα με την Beazley των Lloyds του Λονδίνου δεν έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο για ψηφιακούς κινδύνους παρά την εκτόξευση των αξιώσεων κατά 50% τον περασμένο έτος.
Τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2022προήλθαν από 300 ερωτηθέντες σε επιχειρήσεις ψηφιακής υγείας που βρίσκονται σε ανεπτυγμένες χώρες και με υψηλή ασφαλιστική συνείδηση όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ. Θέσφατο σχεδόν ότι στην Ελλάδα οι εταιρίες ψηφιακής υγείας, πολλές εκ των οποίων θα συνεργάζονται με ασφαλιστικές θα αγνοούν τον κίνδυνο.
Σε τροχιά κινδύνου όσοι εγγράφονται σε ψηφιακές πλατφόρμες
Διπλή ήταν η απειλή του Covid 19 για τις επιχειρήσεις. Από την μία οι εργαζόμενοι που κινδύνευαν να μπουν σε καραντίνα και από την άλλη η απειλή για μείωση του κύκλου εργασιών με αποτέλεσμα να υιοθετήσουν βίαια την ψηφιακή τεχνολογία.
Στον τομέα της υγείας υπήρξαν πολλές παρεμβάσεις στην πολιτική για την δημόσια υγεία σχεδόν σε κάθε χώρα.
Η ψηφιακή τεχνολογία διευκόλυνε την πρόσβαση των ασθενών στο σύστημα υγείας, από την άλλη πλευρά έθεσε σε τροχιά κινδύνου τους ασθενείς και τις επιχειρήσεις λόγω των διάτρητων ψηφιακών συστημάτων.
Ψηφιακές υπηρεσίες υγείας και ευεξίας, τηλέ-υγεία, τηλεϊατρική, πλατφόρμες λογισμικού, healthtech κτλ, τροφοδοτούνται από ιδιωτικά κεφάλαια ωστόσο στάχτη μπορεί να τα κάνουν οι χάκερς από την μία στιγμή στην άλλη.
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα
Στην Ελλάδα, εδραιωμένες επιχειρήσεις ψηφιακής υγείας που υπόσχονται μοντέλα υγείας πολλαπλασιάζονται.
Μεγάλες επιχειρήσεις, ασφαλιστικές, ασφαλιστικές βοηθείας, ή ερευνητικά κέντρα όπως τo CDI της Pfizer που συνεργάζεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και startups διακινούν πλατφόρμες υγείας, φωνητικές πλατφόρμες, πλατφόρμες ήχου για τον εντοπισμό των προβλημάτων ετοιμάζονται να λανσάρουν νέα μοντέλα υγείας με βάση την διασύνδεση στο διαδίκτυο.
Πώς διασφαλίζονται τα δεδομένα των πελατών αφού οι χάκερς κάνουν άλματα και βρίσκονται πολύ πιο μπροστά από τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις σε συστήματα ΙΤ;
Σε τι βαθμό εξασφαλίζονται τα δεδομένα όσων έχουν εγγραφεί στις πλατφόρμες;
Επιστήμονες, ερευνητές και εκπρόσωποι των ασφαλιστικών απαντούν ότι δεν υπάρχει 100% διασφάλιση με την έρευνα να σημειώνει ότι το 76% των ψηφιακών επιχειρήσεων υγείας δεν έχουν προσαρμοσμένες καλύψεις υγείας, διογκώνοντας τον κίνδυνο στο διαδίκτυο και την οικονομία.
Ελ. Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης