Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ασφάλιση: Οι αλλαγές που θα γίνουν το 2023

Ασφάλιση: Οι αλλαγές που θα γίνουν το 2023

Ανατροπές αν μπει τελεία στο πόλεμο

Σχετικά Άρθρα

Αν στον πόλεμο αυτοί που αποφασίζουν για την τύχη του δώσουν τέρμα πριν το τέλος του έτους, όλα αλλάζουν.
Οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν λιγότερα ασφάλιστρα, οι ασφαλισμένες αξίες θα υποχωρήσουν, το κόστος των αποζημιώσεων θα μειωθεί Αυτά αν λήξει ο πόλεμος, βελτιωθούν οι ροές της εφοδιαστικής αλυσίδας και αρχίσει ο πληθωρισμός να παίρνει ανάποδες στροφές, σύμφωνα με τις συζητήσεις που έγιναν στα πηγαδάκια των (αντ)ασφαλιστών στο Rendez Vous 2022 Το Rendez Vous του Μόντε – Κάρλο μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ασφαλιστών σε όλη την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας μία και καθορίζει τις εξελίξεις της επόμενης χρονιάς.

Τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον

Συνοψίζοντας, ο πληθωρισμός και οι ανανεώσεις βρέθηκαν στην αιχμή του δόρατος του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 2.800 άτομα και έγινε δια ζώσης μετά από δύο ετών συνεχόμενες αναβολές λόγω της υποχρεωτικότητας των μέτρων για τον κορωνοϊό.
Ιδιαίτερα δύσκολες θα είναι οι ανανεώσεις των συμβάσεων για τους μεσίτες θα είναι η επόμενη χρονιά. Οι τιμές των ασφαλίστρων, οι όροι των συμβολαίων αλλάζουν δραματικά και ίσως να χρειαστεί ο κίνδυνος για κάθε ανανέωση (πελάτης) να αντιμετωπίζεται και αναλύεται εξατομικευμένα. Την ίδια στιγμή οι μεσίτες αντασφαλίσεων και οι αντασφαλιστές οι ίδιοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις εν μέσω αύξησης της ζήτησης για ασφάλιση αλλά μείωσης της προσφοράς για ασφάλιση και συγκεκριμένα στις γραμμές των φυσικών καταστροφών.

Νέα startup με κεφάλαιο 1 δισεκ.

Κάποιοι γεροί παίκτες insurtech και Start ups μπαίνουν στην αγορά όπως του John Doucette με κεφάλαιο 1 δισεκατομμύριο δολάρια του 2023 που υπόσχονται να ανοίξουν τις κάνουλες, ελευθερώνοντας το capacity στην αγορά, ωστόσο αυτή τη στιγμή η αγορά στα λόγια δεν ξεμπλοκάρει.
PartnerRe, Convex, Hiscox, Aon, Validus Re και Guy Carpenter θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα της αγοράς με την Gallagher Re να δηλώνει ότι το επόμενο έτος θα είναι το έτος που θα αλλάξει τις πρακτικές των συμβολαίων παγκοσμίως.
Κάποιοι όπως ο Neil Eckert επαναφέρει τις συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης στα συμβόλαια γι α τον τυφώνα.

Η Αραβική Ανοιξη σήμανε το τέλος της παγκοσμιοποίησης

Στο Rendez Vous 2022 συζητήθηκε για πρώτη φορά το τέλος της παγκοσμιοποίησης και πως θα διαμορφωθεί η ασφάλιση από την Russell Group το οποίο ξεκίνησε από την Αραβική Ανοιξη, συνεχίστηκε με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, την πανδημία και το πόλεμο που ήρθε στην Ευρώπη μετά από δεκάδες δεκαετίες.

Η Cyber Cube λέει ότι θα σώσει τους αντασφαλιστές και στην Ευρώπη

Στο τεραίν του Μόντε – Κάρλο δεν μπήκαν μόνο τα startups αλλά και οι εταιρείες τεχνολογίας και εντοπισμού των κυβερνοεγκλημάτων.
Η Cyber Cube, σε τέσσερις ως οκτώ εβδομάδες θα ρίξει στην αγορά εργαλείο που θα αναλύει τους cyber κινδύνους βάσει του οποίου οι αντασφαλίστές θα ξέρουν την έκθεση τους στο χώρο.
Μετά την πρώτη κυκλοφορία του στις ΗΠΑ θα ακολουθήσει η Ευρώπη.

Κρατικό χαρτί χρέους για cyber κινδύνους

Τέλος μέσα στο 2023 βγαίνει το πρώτο δημόσιο ομόλογο cyber κινδύνων το οποίο στοχεύει να μετριάσει τους κινδύνους και να αυξήσει το capacity στην αγορά καθώς όπως τονίστηκε στο συνέδριο κατάσταση με τα κυβερνοχτυπήματα επιδεινώνεται διαρκώς με τις τράπεζες να είναι οι πρώτες που χτυπάνε οι κυβερνοεγκληματίες.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης