Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κατεβάζουν ρολά οι ασφαλιστικές στους κυβερνοεγκληματίες

Κατεβάζουν ρολά οι ασφαλιστικές στους κυβερνοεγκληματίες
Διπλασιάζεται η αξία της αγοράς των cyber κινδύνων με οδηγό την ψηφιοποίηση

Θα χάσουν την «συνάφεια τους οι ασφαλίσεις, αν δεν βρουν τρόπο να ασφαλίζουν τις επιχειρήσεις για cyber κινδύνους . Οι επιχειρήσεις με πρώτες  στον κίνδυνο τις τράπεζες βρίσκονται στο έλεος των κυβερνοεγκληματιών, ο κίνδυνος αυξάνεται, τα χτυπήματα πληθαίνουν και οι ασφαλιστικές δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους.

Η Munich Re από το RendezVous2022  στο Μόντε Κάρλο τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την αγορά του κυβερνοχώρου για προϊόντα και υπηρεσίες ενώ ανώτατα στελέχη της αντασφαλιστικής προειδοποιούν πως αν οι ασφαλιστικές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ζήτηση, κινδυνεύουν να χάσουν την συνάφεια τους με το χώρο.

Διπλασιάζεται η αξία της αγοράς των cyber κινδύνων με οδηγό την ψηφιοποίηση

Η αγορά των cyber κινδύνων επιμένουν τονίζοντας ότι προσφέρει αποδόσεις και έχει εξαιρετικά καλές προοπτικές. Αναλυτές της Munich Re αναμένουν η αξία της αγοράς του κυβερνοχώρου από τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2021 θα αυξηθεί στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το ψηφιακό περιβάλλον, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις, είτε για περιουσιακά στοιχεία ή ότι άλλο σχετίζεται με ψηφιοποίηση είναι αυτό που θα ανεβάσει τις αξίες της αγορά των cyber κινδύνων είναι αυτό που θα ανεβάσει στο μέλλον τις cyber αξίες καθώς όλα τα επιχειρηματικά μοντέλα θα βασίζονται στην ψηφιοποίηση.

Εκτίναξη τιμών λόγω μειωμένου capacity

Ωστόσο η άποψη αυτή Munich Re δεν εκφράζει το σύνολο της αγοράς καθώς σημαντικοί παίκτες στον χώρο έχουν κατεβάσει ρολά, με άλλα λόγια δεν δίνουν καλύψεις μετά από συντριπτικές ζημιές που έγραψαν στα αποτελέσματα τους. Συνεπακόλουθο αυτών οι τιμές να εκτιναχθούν στα ύψη αφού η προσφορά δεν ισορροπεί με την ζήτηση.

Για πολλά στελέχη της αγοράς η υπόθεση δεν είναι εύκολη, χρειάζεται «διορατικότητα, γνώσεις πολύ καλές στον κυβερνοχώρο, και γνώση του κινδύνου ενώ ο κίνδυνος μεταβάλλεται συνεχώς».

Το ενδιαφέρον από εδώ και πέρα εστιάζεται στις ανανεώσεις τη 1η Ιανουαρίου 2023, και στο πώς η προσφορά θα διαμορφώσει τις τιμές.  Η Munich Re από την πλευρά της υποστηρίζει πως θα καθορίσει την προσφορά της ανάλογα με την ζήτηση.

Ελ. Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης