Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η Allianz δεν αποκλείει και δεύτερη εξαγορά στην Ελλάδα

Η Allianz δεν αποκλείει και δεύτερη εξαγορά στην Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Allianz, Oliver Baete δεν απέρριψε το ενδεχόμενο η Allianz να προβεί σε νέα εξαγορά ασφαλιστικής στην Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Αλλάζει άρδην το τοπίο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Οι μεγάλες αλλαγές θα φανούν, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της συγχώνευσης της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz, μάλιστα με την Allianz  να μην αποκλείει και μία δεύτερη εξαγορά ασφαλιστικής στην Ελλάδα.
Ηλίου φαεινότερον ότι οι επερχόμενες εξελίξεις δρομολογούν σημαντικές αλλαγές και στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα. Η εγχώρια ασφαλιστική αγορά  εγκαταλείπει μέρα με την ημέρα την γνωστή πεπατημένη βάζοντας στην ημερήσια ατζέντα δομικές αλλαγές

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Allianz, Oliver Baete δεν απέρριψε το ενδεχόμενο η Allianz να προβεί σε νέα εξαγορά ασφαλιστικής στην Ελλάδα, κάτι το οποίο έχει γράψει το ΒΝ σε προγενέστερα δημοσιεύματα, θέτοντα ένα και μόνο όρο επί της παρούσης να έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση με την Ευρωπαϊκή Πίστη.

ΣΔΙΤ με το κράτος

Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις στο απώτερο παρελθόν, αλλά και το κράτος με όλες τις κυβερνήσεις που έχουν ανέβει στο θώκο περιθωριοποίησαν, ο καθένας για τα δικά του συμφέροντα το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ ταυτόχρονα αδημονούσαν να αυξήσουν τη συμμετοχή του κλάδου ως ποσοστό στο ΑΕΠ.
Τα νέα μεγάλα σχήματα σήμερα, η Εθνική Ασφαλιστική με το CVC, ΝΝ, Generali, Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη αναζητούν συνεργασίες για να αυξήσουν το ποσοστό του κλάδου στο ΑΕΠ, προσφέροντας νέα προϊόντα στην υγεία, το αυτοκίνητο, στην ζωή και την περιουσία.Από τους βασικούς παίκτες του κλάδου θα είναι η Allianz η οποία κατά συμφραζόμενα του διευθύνοντος σύμβουλου, Oliver Baete αναζητά τρόπους συνεργασίες με την Πολιτεία πιθανά υπό την μορφή ΣΔΙΤ, προτάσσοντας μεταξύ άλλων το ατράνταχτο επιχείρημα ότι ήταν πάντα στραμμένο το βλέμμα της στην Ελλάδα, μία και ήταν ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Νέα ασφαλιστικά προϊόντα στην ελληνική αγορά

Οι τεκτονικές αλλαγές που γίνονται στο κόσμο και την Ελλάδα  με το τέλος της υπέρ-παγκοσμιοποίησης  μεταξύ άλλων υπαγορεύουν και αλλαγές στο σχεδιασμό ασφαλιστικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό η Allianz φέρεται να βγαίνει πολύ δυνατά μπροστά φέρνοντας στην Ελλάδα προϊόντα πολύ διαφοροποιημένα συγκριτικά με τον ανταγωνισμό αλλά όπως τόνισε ο O. Baete και «νέες εταιρείες’.Κάτι που δεν περίμεναν μέχρι πρόσφατα οι μεγάλες ασφαλιστικές στην Ελλάδα είναι ότι θα χρειαστεί αναμετρηθούν σώμα με σώμα με την Allianz ωστόσο δύσκολα θα καταφέρουν να την ανταγωνιστούν με την απόφαση που έχει πάρει.Το 2021,  Allianz SE είχε κερδοφορία 145 δισ. δολαρίων σε έσοδα. 126 εκατομμύρια. 155.000 εργαζόμενους  πλήρους απασχόλησης, ενώ είναι πρώτη σε 75 χώρες στον κόσμο.

Ελενα Ερμείδου

www.bankingnnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης