Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τι είπε με τον Oliver Baete ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Νέες προοπτικές για την Allianz στην Ελλάδα

Τι είπε με τον Oliver Baete ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Νέες προοπτικές για την Allianz στην Ελλάδα
Το ΒΝ είχε γράψει μία εβδομάδα πριν για την έλευση κλιμακίου της Allianz στην Ελλάδα προβλέποντας τις αλλαγές που ετοιμάζονται να γίνουν στην ιδιωτική ασφάλιση.

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει διεξάγει συζητήσεις με τον Oliver Baete διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Allianz για θέματα ασφάλισης με στόχο την χρηματοδότηση και ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας, η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Allianz η οποία στοχεύει σε μικρό χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της με την Ευρωπαϊκή Πίστη να καταστεί η μεγαλύτερη δύναμη στον τομέα των Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΒΝ είχε γράψει μία εβδομάδα πριν για την έλευση κλιμακίου της Allianz στην Ελλάδα προβλέποντας τις αλλαγές που ετοιμάζονται να γίνουν στην ιδιωτική ασφάλιση.

Μαζί και τα δύο εμπορικά σήματα

Σε ενάμισι χρόνο από σήμερα θα έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση μεταξύ Allianz και Ευρωπαϊκής Πίστης με τον Χρήστο Γεωργακόπουλο στο τιμόνι για ένα χρόνο περίπου. Allianz και Ευρωπαϊκή Πίστη, και οι δύο επωνυμίες θα παραμείνουν μαζί μακράν και αφού ολοκληρωθεί η συγχώνευση, ωστόσο κάποια ορισμένη στιγμή μέσα στο χρόνο το εμπορικό σήμα της Ευρωπαϊκής Πίστης θα κατέβει.
Οι πρώτες συζητήσεις έκφρασης ενδιαφέροντος έγιναν πέρυσι τον Ιούλιο και η συμφωνία επετεύχθη, όπως τόνισε ο Oliver Baete διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Allianz λόγω της ταύτισης της φιλοσοφίας . Η Allianz SE αποφάσισε να μπει πιο δυνατά στην Ελλάδα διαβλέποντας ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Νο 1 η Allianz στην ταξιδιωτική ασφάλιση, στοχεύει στον ελληνικό τουρισμό

Διαβλέποντας τα κενά που υπάρχουν στην Ελλάδα σε θέματα ασφάλισης, στοχεύει να αυξήσει την ασφαλιστική διείσδυση στο τομέα της περιουσίας και των φυσικών καταστροφών, στο τομέα των τουριστικών και ξενοδοχειακών ασφαλίσεων και τον τομέα των εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων.
Χαρακτηριστική η δήλωση του Oliver Baete, «η Ελλάδα είναι από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, συγχρόνως νέα συμφωνίες συνάπτονται μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς της οικονομίας.
Σημαντικό ρόλο, να σημειωθεί, επιζητά να έχει στο τομέα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής
Μέχρι σήμερα η Allianz κατέχει το 97,21% της Ευρωπαϊκής Πίστης ενώ στο μέλλον η μετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης θα διαγραφεί από το ταμπλό του χρηματιστηρίου Αθηνών και θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση και σε νομικό επίπεδο.
Το ενοποιημένο δίκτυο θα απαριθμεί των 7.500 έχοντας τις δυνατότητες να αυξηθεί μέσα από τις επιχειρηματικές συμφωνίες που θα ανοίξουν τα επόμενα χρόνια για την Allianz.
Στην από κοινού συνέντευξη Τύπου, ο Oliver Baete ευχαρίστησε την Φιλίπα Μιχάλη για τα 25 χρόνια προσφορά της στην Allianz Ελλάδος.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης