Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

H Allianz καθορίζει τις εξελίξεις στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά

tags :
H Allianz καθορίζει τις εξελίξεις στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά
Λίγες ημέρες πριν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το αίτημα της Allianz για την άσκηση του δικαιώματος (υποχρεωτικής) εξαγοράς του μειοψηφικού μεριδίου μικρότερου του 2,81% μετοχών της Ευρωπαϊκής Πίστης, τις οποίες δεν είχαν πουλήσει ακόμα οι κάτοχοί τους.
Προπομπός των εξελίξεων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά οι σημερινές συναντήσεις κλιμακίων της Allianz σε μεγάλο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, λίγες ημέρες πριν τις από κοινού ανακοινώσεις που θα κάνουν στην Ελλάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz Oliver Bäte και ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη.
Φήμες πάντως συνεχίζουν να θέλουν τους Γερμανούς να αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο της εγχώριας αγοράς με νέα εξαγορά ασφαλιστικής αλλά και με την συμμετοχή της Pimco στην νέα εξαγορά. Ωστόσο οι συμφωνίες κρέμονται σε μία κλωστή.

Τα μεγάλα έργα μαγνητίζουν τους επενδυτές

Η επόμενη ημέρα και για τις δύο ασφαλιστικές δεν θα είναι εύκολη, καθώς θα χρειαστούν μήνες δουλειάς προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κανονιστικές διαδικασίες, το νομικό πλαίσιο και τα διοικητικά.
Η Allianz η οποία μέχρι τώρα είχε ελάχιστη παρουσία στην Ελλάδα ενώ πριν λίγα χρόνια αμφισβητείτο ακόμα και η παραμονή της, σήμερα φέρεται να είναι έτοιμη να σχεδιάσει νέα προϊόντα αλλά και να διαχειριστεί τα μερίδια αυτοκινήτου και υγείας που θα πάρει μεταξύ άλλων από την Ευρωπαϊκή Πίστη.
To σίγουρο είναι ότι θα αυξήσει τα μερίδια της στους μεγάλους κινδύνους εκμεταλλευόμενη τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τα νέα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στην Ελλάδα και κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το αίτημα της Allianz για την άσκηση του δικαιώματος (υποχρεωτικής) εξαγοράς του μειοψηφικού μεριδίου μικρότερου του 2,81% μετοχών της Ευρωπαϊκής Πίστης, τις οποίες δεν είχαν πουλήσει ακόμα οι κάτοχοί τους.
H Allianz υπέβαλλε αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέχοντας ποσοστό 97%.

Αλλαγές μεριδίων με την ολοκλήρωση των εξαγορών

Ανατροπές σύμφωνα με τις εξελίξεις θα υπάρξουν στα μερίδια της αγοράς καθώς και οι πέντε μεγάλες ασφαλιστικές που κατέχουν 80% του μεριδίου της αγοράς σε όρους τεχνικών προβλέψεων έχουν πάρει θέσεις μάχης.
Από την άλλη κάποιες από τις μικρές ασφαλιστικές συνεχίζουν ακάθεκτες καθώς όπως δηλώνουν το καθεστώς παραμένει ίδιο για αυτές ενώ αρκετά ερωτήματα προκύπτουν για τις επόμενες κινήσεις της Interamerican ενώ η Groupama.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης