Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τα σκήπτρα των αντασφαλειών τα έχουν οι Γερμανοί

Τα σκήπτρα των αντασφαλειών τα έχουν οι Γερμανοί
Munich Re και Hannover Re στην πρώτη και τρίτη θέση αντίστοιχα, στην δεύτερη οι Ελβετοί με την εδρεύουσα στην Ζυρίχη Swiss Re.
Την πρωτιά στις αντασφάλειες κερδίζουν οι Γερμανοί με την Munich Re να παραμένει η πρώτη μεγαλύτερη αντασφαλιστική στον κόσμο. Συνολικά, η Munich Re το 2021 έγραψε μεικτά αντασφάλιστρα από τον κλάδο ζωής και γενικών ασφαλειών πάνω από 46,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το 2021 συγκριτικά με το 2020 σημείωσε ετήσια ανάπτυξη 2% διατηρώντας απόσταση από τις άλλες μεγάλες αντασφαλιστικές.
Την δεύτερη και την τρίτη θέση στην κατάταξη των μεγαλυτέρων αντασφαλιστικών στον κόσμο συμπληρώνουν οι Swiss Re και Hannover Re, καταγράφοντας και οι δύο ανάπτυξη μέσα στο 2021. Ειδικότερα η Swiss Re έγραψε για το έτος 2021 μεικτά αντασφάλιστρα 39,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας ανάπτυξη 7% και παραμένοντας έτσι στην δεύτερη θέση.
Στην τρίτη θέση και πάλι οι Γερμανοί με την Hannover Re του Ομίλου Talanx να καταγράφει ανάπτυξη 3% το 2021 και μεικτά αντασφάλιστρα ύψους 31,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η παράδοση ανήκει στην Ευρώπη

Στην πέμπτη θέση από την τέταρτη το 2020, η SCOR, η οποία το 2021 σημείωσε ρυθμούς ανάπτυξης 1% και μεικτά αντασφάλιστρα 19,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Την τέταρτη θέση πήρε το 2021 η Canada Life Re, από την έβδομη που ήταν το 2020 με ανάπτυξη ρεκόρ 62% και μεικτά αντασφάλιστρα 23,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την μοναδική αντασφαλιστική στα χρονικά που κατάφερε να περάσει 4 θέσεις επάνω.

Ακολουθούν ΗΠΑ και Ασία

Στην έκτη θέση η Berkshire Hathaway με ανάπτυξη 3,5% και μεικτά αντασφάλιστρα 19,9 δισεκατομμύρια. Παρά, ωστόσο την ανάπτυξη που σημείωσε, η επιχείρηση του Warren Buffett πέρασε μία θέση κάτω σε σχέση με το 2020.
Στην όγδοη θέση από την έκτη έπεσε και η China Re παρά το γεγονός ότι σημείωσε ανάπτυξη 7% και μεικτά αντασφάλιστρα 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Την πρώτη δεκάδα για το 2021 συμπληρώνουν οι Reinsurance Group of America (RGA), και η εδρεύουσα στις Βερμούδες Everest Re.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης