Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οι πράκτορες διακινούν τα συμβόλαια ασφάλισης πληρωμάτων, άφαντες οι τράπεζες

Οι πράκτορες διακινούν τα συμβόλαια ασφάλισης πληρωμάτων, άφαντες οι τράπεζες

Αυξάνουν τα αποθέματα τους οι ασφαλιστικές, οι ζημιές προβληματίζουν.

Στον ρυθμό των αποζημιώσεων κινούνται οι μεταβολές στα εκκρεμή αποθεματικά της ασφάλισης πληρωμάτων το 2021 με πάνω κάτω ίδιο αριθμό συμβολαίων.
Μεγάλη η αύξηση τόσο στις πληρωθείσες αποζημιώσεις όσο και στο απόθεμα των εκκρεμών αποζημιώσεων τέλος έτους το 2021. Ωστόσο οι περισσότερες ζημιές καταγράφονται το 2019 και 2018.
Συνολικά 998 συμβόλαια ήταν σε ισχύ το 2021 έναντι 977 αντίστοιχα το 2020 με τον συνολικό αριθμό ζημιών να αυξάνεται στις 1.717 το 1.494 το 2021.
Σε αποζημιώσεις καταβλήθηκαν 0,7 εκατ. ευρώ και σχηματίστηκε απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων ύψους 1,6 εκατ. Τα αντίστοιχα μεγέθη για το 2020 ήταν 0,4 εκατ. και 0,9 εκατ.
Συνολικά σε σχέση με το 2020 παρουσιάζεται μια μικρή αύξηση στο πλήθος των συμβολαίων, ωστόσο οι δηλωθείσες ζημιές για τον κλάδο αυξήθηκαν αρκετά, παρουσιάζοντας αύξηση 14,9%.
Μεγαλύτερη όμως ήταν η αύξηση τόσο στις πληρωθείσες αποζημιώσεις (+80,0%) όσο και στο απόθεμα των εκκρεμών αποζημιώσεων τέλος έτους (+81,4%).
Capture_1_1.JPG
Οι μεσίτες δεν ενδιαφέρονται

Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις ασφαλίσεις πληρωμάτων ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με τους πράκτορες ασφαλίσεων να πιάνουν το 69,1% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου, ακολουθούμενη από την αποκλειστική συνεργασία με δίκτυα και πράκτορες, 17,0% αντίστοιχα.
Έδαφος κερδίζουν οι απευθείας πωλήσεις με ποσοστό 11% ενώ πολύ χαμηλότερο μερίδιο έχουν οι μεσίτες ασφαλίσεων με 2,6% και ανύπαρκτο σχεδόν 0,1% οι τράπεζες.

Εξωνοσοκομειακά κονδύλια

Τα μεγαλύτερα ποσά αποζημιώσεων που δόθηκαν κατευθύνθηκαν στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη ενώ το πλήθος εκκρεμών αποζημιώσεων στις παλιννοστήσεις – αντικαταστάσεις. ενώ το μεγαλύτερο ποσό.
Αθροιστικά το μεγαλύτερο ποσό εκκρεμών αποζημιώσεων
αντιστοιχεί σε πρόσκαιρη ανικανότητα από ασθένεια ή ατύχημα.

Capture_2_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης