Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ασφάλεια ανθρώπων και περιβάλλοντος στους κύριους στόχους

ΙΚΤΙΝΟΣ:  Ασφάλεια ανθρώπων και περιβάλλοντος στους κύριους στόχους
Η βιομηχανία, η οποία το 97% του κύκλου εργασιών της αφορά εξαγωγές και μόνο το 3% πωλήσεις προς την εγχώρια αγορά υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης για την ασφάλεια των εργαζομένων της, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης ατυχημάτων είναι σχεδόν μηδενικός.

Επέκταση επιχειρήσεων για αύξηση στην παραγωγή και είσοδο σε νέες αγορές σχεδιάζει η βιομηχανία μαρμάρου ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ.
Μεταξύ άλλων εστιάζει στην ασφάλεια των εργαζομένων και του περιβάλλοντος με νέες εξορυκτικές μεθόδους .

Εργασία και ανθρώπινο δυναμικό

Η βιομηχανία, η οποία το 97% του κύκλου εργασιών της αφορά εξαγωγές και μόνο το 3% πωλήσεις προς την εγχώρια αγορά υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης για την ασφάλεια των εργαζομένων της, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης ατυχημάτων είναι σχεδόν μηδενικός.
Παράλληλα στο χαρτοφυλάκιο για το ανθρώπινο δυναμικό της διαθέτει ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας για τους εργαζομένους της με στόχο να διασφαλίζει σταθερότητα , καθώς τα ομαδικά ασφαλιστήρια καλύπτουν ένα μεγάλο αριθμό αναγκών εξασφαλίζοντας και την προσήλωση των εργαζομένων.

Ελαχιστοποίηση ρύπων στο περιβάλλον

Δεύτερος στόχος της βιομηχανίας μαρμάρων είναι η σωστή διαχείριση στο περιβάλλον.
Η ΙΚΤΙΝΟΣ λαμβάνοντας μία άδεια λειτουργίας καταθέτει μεταξύ άλλων στις τράπεζες εγγυητική επιστολή που υποχρεούται βάσει των οποίων να αποκαταστήσει τη ζημιά στο περιβάλλον, αν συμβεί.
Στο πλαίσιο αυτό, έχοντας το υψηλά το αίσθημα της ευθύνης διαθέτει ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης για τους εργαζόμενους τους.

Επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό

Την ίδια στιγμή επενδύει σε νέο τεχνολογικό εξοπλισμό, για την αναβάθμιση της παραγωγικής της διαδικασίας.
Εφαρμόζει σε λατομεία της την υπόγεια εκμετάλλευση μαρμάρου η οποία αποτελεί την πιο σύγχρονη και πλέον φιλική μέθοδο εξόρυξης, αφού δεν προκαλεί κάποια επέμβαση στο έδαφος και δεν αφήνει κάποιο αποτύπωμα στο περιβάλλον.
Όλες οι λατομικές εκμεταλλεύσεις της Ικτίνος είναι περιβαλλοντικά αδειοδοτημένες.
Σημειώνεται πώς η αδειοδότηση λατομείων είναι από τις πιο ελεγχόμενες δραστηριότητες στην Ελλάδα και φυσικά προβλέπεται και η αποκατάστασή των λατομικών χώρων, είτε προοδευτικά κατά την διάρκεια της εκμετάλλευσης ή μετά το πέρας της οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η τελική διαμόρφωση του χώρου.
Η βιομηχανία χρησιμοποιεί ειδική τεχνογνωσία στην παραγωγή, ώστε να γίνεται αξιοποίηση και διάσωση προβληματικών μαρμάρων με ρωγμές και σπασίματα. Παράλληλα, έχει εγκαταστήσει στα εργοστάσιά της συστήματα βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων, τα οποία ύστερα από επεξεργασία, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.
Στο πλαίσιο μείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και επιδεινώνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. λαμβάνει μέτρα περιορισμού τόσο των άμεσων εκπομπών (μετακινήσεις προσωπικού) όσο και έμμεσων (μετακινήσεις πελατών), συνδυάζοντας παράλληλα την περιβαλλοντική υπευθυνότητα με την οικονομική αποτελεσματικότητα.
Σημειώνεται το 2021 η εξόρυξη μαρμάρου στον Βώλακα έφτασε τους 380.000 τόνους, εκ των οποίων οι 105.000 ήταν εμπορεύσιμοι.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης