Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά κερδίζει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά κερδίζει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών
Αφιέρωμα ΒΝ
Σχετικά Άρθρα

Την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών επανακτά σταδιακά η εγχώρια ασφαλιστική αγορά μετά από το μπαράζ εξαγορών τα δύο τελευταία χρόνια. Τα μεγάλα deals αρχής γενομένης με την Eurolife FFH διαμορφώνουν νέο τοπίο ενώ με αγωνία αναμένεται το επόμενο βήμα στην αγορά που θα είναι από την Εθνική Ασφαλιστική σε επίπεδο νέων προϊόντων και σε επίπεδο ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
H ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα άντεξε την οικονομική κρίση, βγήκε σχεδόν αλώβητη από την πανδημία του κορωνοϊού χάριν της διασποράς κινδύνου και των αντασφαλιστικών συμβάσεων quote share και excess loss  που είχε υπογράψει. Εκμεταλλευόμενη την δυναμική προχωρά με στόχο να καλύψει τους κινδύνους των μικρών μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, τους  κινδύνου των ιδιωτών με παροχές υγείας και ζωής , τις αστικές ευθύνες ιδιωτών και στελεχών και διευθυντών επιχειρήσεων αλλά και να δώσει λύσεις σύνταξης και αποταμιεύσεις με νέα επενδυτικά προϊόντα, ως ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Ελλάδα.
Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση και την αξιοπιστία της έχει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, μεσίτες ασφαλίσεων, ασφαλιστικοί σύμβουλοι και πράκτορες ασφαλίσεων, το είδος της εκπαίδευσης και ο εξετάσεις που ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και τα κριτήρια εισόδου νέων στην αγορά.
Προσώρας ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας φαίνεται να μην έχει ‘χτυπήσει’ την εγχώρια ασφαλιστική αλλά ακόμα και απώλειες να υπάρξουν η έκθεση της στις αγορές της Ρωσίας, Ουκρανίας, και Λευκορωσίας είναι ελάχιστη που σίγουρα θα αντισταθμιστούν από μεθόδους αντιστάθμισης κινδύνων.
Το αφιέρωμα του Bankingnews επιχειρεί να προσδιορίσει τη νέα ταυτότητα του κλάδου, μέσα από άρθρα που υπογράφουν στελέχη της κυβέρνησης Π. Τσακλόγλου και υψηλόβαθμοι παράγοντες της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Σταύρος Κωνσταντάς, Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πάνος Δημητρίου, Γιάννης Σηφάκης, Μάρκος Ροντογιάννης, Αλέξης Λιάγκας.

Νέο κεφάλαιο για την δημόσια και ιδιωτική ασφάλιση

Πάνος Τσακλόγλου: «Τον περασμένο Σεπτέμβριο ψηφίστηκε ο νόμος σύστασης του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), με ημερομηνία έναρξης λειτουργίας μόλις τέσσερις μήνες αργότερα, δηλαδή την 1/1/2022. Ένας νέος θεσμός που χτίζεται στα πρότυπα άριστων διεθνών πρακτικών, με τέσσερις στόχους: (α) την παροχή υψηλότερων επικουρικών συντάξεων στους νέους εργαζομένους, (β) τον περιορισμό της έκθεσης του ασφαλιστικού μας συστήματος στον δημογραφικό κίνδυνο, (γ) την ενίσχυση των επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, και, (δ) την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των νέων στην κοινωνική ασφάλιση και τον περιορισμό των κινήτρων του εργαζομένου για ανασφάλιστη εργασία».

Όλη η συνέχεια στο αφιέρωμα του ΒΝ...

Έλενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης