Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κερδίζει το μέτωπο του πολέμου η Munich Re παρά τα 500 εκ. αξιώσεων

tags :
Κερδίζει το μέτωπο του πολέμου η Munich Re παρά τα 500 εκ. αξιώσεων
H Μunich Re παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον προβλέπει κέρδη 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στο τρέχον οικονομικό έτος

Με τις ευλογίες των Ευρωπαίων, Μπάϊντεν και Πούτιν χώνουν όλο και πιο βαθιά την Ευρώπη στην κρίση. Οι αντασφαλιστικές από την πλευρά τους, βλέποντας την Δύση και την Ανατολή να εκτοξεύουν απειλές, αλλά και τον πόλεμο να γίνεται σφοδρότερος συνεχίζουν να μειώνουν την έκθεση τους στον κίνδυνο για να ελέγξουν όσο γίνεται τις απώλειες τους.
Στους επικίνδυνους της υπόθεσης οι Κινέζοι με την μεγάλη ιδέα της μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊό.
Οι Κινέζοι καταστρέφουν την εφοδιαστική αλυσίδα με την παράλογη καραντίνα που έχουν επιβάλει, προκαλώντας σοβαρές ελλείψεις.
Φρένο στην διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών έχει βάλει και η Ευρώπη με τις κυρώσεις, οι οποίες αυξάνουν τις ζημιές που γράφουν οι αντασφαλιστές, οδηγώντας τους σε αυξήσεις τιμολογίων.

Αντέχει τα 500 εκατομμύρια αξιώσεων

Μπορεί η Munich Re, μητρική της ERGO η οποία στην Ελλάδα εξαγόρασε την ΑΤΕ Ασφαλιστική, να τα βγάζει πέρα με τα μέχρι σήμερα 500 εκατομμύρια αξιώσεων από την Ρώσο – Ουκρανική διένεξη κάποιοι άλλοι (αντ)ασφαλιστές που δεν βρίσκονται στην πρώτη σειρά θα δυσκολευτούν.
H Μunich Re παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον προβλέπει κέρδη 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στο τρέχον οικονομικό έτος με βάση το περυσινό αποτέλεσμα των 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η αντασφαλιστική έχει ήδη αντισταθμίσει τις ζημιές που έχει υποστεί στο κλάδο των αερομεταφορών, της ασφάλισης πιστώσεων και του πολιτικού κινδύνου από τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας. Ωστόσο τονίζει ότι είναι αρκετές οι περιπτώσεις που ακόμα οι απώλειες δεν μπορούν να υπολογιστούν σωστά.

Κέρδη και αυξημένο μέρισμα

Η κερδοφορία του Ομίλου το 4ο τρίμηνο 2021 εκτοξεύτηκε στα 871 εκατομμύρια από 212 εκατ. 2020, γράφοντας συνολικά κέρδη 2.932 εκατομμυρίων ευρώ από 1.211 εκατομμύρια το 2020. Η αντασφαλιστική έγραψε τις υψηλότερες μεικτές αυξήσεις ασφαλίστρων στην ιστορία, 8,5% η αύξηση στα 59.567 εκατομμύρια ενώ ξεπέρασε τον στόχο των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε θέσει. Οι αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων στο 12,6% Τα κέρδη ανά μετοχή το 2021 αυξήθηκαν 4,7% με το μέρισμα ανά μετοχή για το 2021 να αυξάνεται 12,2% στο 1 ευρώ / μτχ. Ο δείκτης φερεγγυότητας στο 227%. Αυξημένη κερδοφορία είχε και η ΕRGO το 2021, στα 605 εκατ. τα κέρδη της από 517 εκατ. το 2020.Τα συνολικά έσοδα από τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν στα 19.166 εκατ. από 18.448 εκατ. Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στα 18,213 εκατ. από 17.569 εκατ.

Το ιστορικό της συμφωνίας ERGO – ATE Ασφαλιστική και στο βάθος η DAS Hellas

Σημειώνεται, λίγο μετά την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από την ERGO το 2016 (αρχική συμφωνία για την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής έγινε το 2014 μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και του Ομίλου ERGO), έγινε και η ενσωμάτωση της DAS Hellas στον γερμανικό όμιλο ERGO με την εξαγορά του 100% των μετοχών.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης