Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εποφθαλμιούν μερίδια από τις ασφαλιστικές αυτοκινήτου

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εποφθαλμιούν μερίδια από τις ασφαλιστικές αυτοκινήτου
Οι εξελίξεις στην τεχνολογία επισπεύδουν τις αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί να γίνουν στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου
Σχετικά Άρθρα

Σάλπισε τα πρώτα βήματα της Tesla στην ασφάλιση αυτοκινήτων ο Ελον Μασκ.
Αμφισβητεί την επιτυχία του εγχειρήματος της Tesla και όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών στην ασφάλιση, ο Warren Buffett της Berkshire Hathaway με τις ασφαλιστικές αυτοκινήτου να παρακολουθούν τις εξελίξεις και την Ελλάδα να ξεκινά τα πρώτα της βήματα για να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα.

Ήγγικεν η ώρα των αλλαγών στην Ελλάδα

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία επισπεύδουν τις αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί να γίνουν στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου. Ο κίνδυνος (οι ευθύνες) μεταφέρεται στους κατασκευαστές λογισμικού που μπορεί να είναι ανεξάρτητοι προμηθευτές ή ακόμα και οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίοι, μεταξύ άλλων μπορεί να βρεθούν και κύριοι μέτοχοι ιστότοπων που να πουλούν διαδικτυακά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου.

Θέλει το 80% του μεριδίου στις ΗΠΑ

Η Tesla άρχισε πρόσφατα να αναλαμβάνει την ασφάλιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου για πελάτες της Όρεγκον, το Κολοράντο και τη Βιρτζίνια ενώ ετοιμάζεται να πάρει το 80% του μεριδίου της ασφάλισης αυτοκινήτου στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους.
O Ελον Μάσκ, στοχεύοντας στην παραμετροποίηση τονίζει πως το να δείξεις στους ασφαλισμένους σε πραγματικό χρόνο πώς η οδήγησή τους συνετέλεσε στο κόστος ασφάλισής τους θα οδηγήσει σε ασφαλέστερες συνήθειες κατά την οδήγηση και χαμηλότερα ασφάλιστρα. Η Tesla μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει δεδομένα οχημάτων για να αποζημιώσεις γρήγορα, να προβεί σε επισκευές αυθημερόν, ξεχωρίζοντας από τους συμβατικές ασφαλιστικές.

Προκρίνει ως πλεονέκτημα μία εφαρμογή από τα παλιά

Επιπλέον, η μπορεί να αναλύσει δεδομένα ατυχημάτων για να προσδιορίσει πώς προκλήθηκαν τα ατυχήματα και στη συνέχεια να μειώσει τον κίνδυνο επανεμφάνισής τους τροποποιώντας τα σχέδια ή το λογισμικό των αυτοκινήτων της.
Τα φιλόδοξα σχέδια του Ελον Μασκ υποβαθμίζει ο Γουόρεν Μπάφετ έχοντας τονίσει ότι είναι ο Ελον Μασκ είναι πολύ πιθανό να αποτύχει και εξηγήσει ότι η τηλεματική για την παραμετροποίηση των ασφαλίστρων χρησιμοποιείται ευρέως οπότε και δεν θα κάνει την διαφορά κατά την υλοποίηση των σχεδίων του Ελον Μασκ.

Σε τεντωμένες κλωστές το underwriting των κινδύνων

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ξεκάθαρα είναι από πού η Tesla θα αντλήσει κεφάλαια για να κάνει το underwriting των κινδύνων και από πού θα συγκεντρώσει αποθεματικά κεφάλαια για να εξασφαλίσει την Φερεγγυότητα της για τις διευθέτηση των αποζημιώσεων, καθώς μόνο με την παραμετροποίηση στην διαχείριση του κόστους των αποζημιώσεων το εγχείρημα θα αποτύχει.

Ελ Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης