Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μπαρούτι πολέμου στην κερδοφορία των (αντ)ασφαλιστών

Μπαρούτι πολέμου στην κερδοφορία των (αντ)ασφαλιστών

Ξεπερνούν τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια οι ζημιές από τον πόλεμο στην Ευρώπη

Σχετικά Άρθρα

Tόνους μπαρούτι στην κερδοφορία των των (αντ)ασφαλιστικών προσθέτει κάθε μέρα ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας με την Ευρώπη να είναι η μεγάλη χαμένη την υπόθεσης. Νέο ανακοινωθέν από την Verisk κάνει λόγο για απαιτήσεις που θα ξεπεράσουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσο κρατά ο πόλεμος στην Ευρώπη τόσες περισσότερες απώλειες θα έχουν να μαζέψουν οι (αντ)ασφαλιστές.
Τελευταία μελέτη της Verisk από τους αναλυτές του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων υπολογίζει ότι οι απαιτήσεις από ασφαλισμένες ζημιές θα κυμανθούν μεταξύ των 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι 23 δισεκατομμύρια, ενδεχομένως και περισσοτέρων.

Επιχειρήσεις στο κόκκινο

Τα 20, 6 δισεκατομμύρια απαιτήσεων φαίνεται να προσεγγίζουν την πραγματικότητα σύμφωνα με τους αναλυτές της Verisk, ωστόσο οι ίδιοι σημειώνουν ότι υπάρχει εκτεταμένη αβεβαιότητα για την έκβαση του πολέμου, γεγονός που βάζει στο κόκκινο ορισμένους κλάδους επιχειρήσεων όπου ο αντίκτυπος και οι αρνητικές συνέπειες των συγκρούσεων δεν μπορούν να μετρηθούν σε ποσότητες για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.
Τα αποκαϊδια του πολέμου έχουν ήδη προκαλέσει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στις (αντ)ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες εστιάζουν σε πολύ εξειδικευμένες γραμμές παραγωγής, ενώ η αστάθεια στις χρηματαγορές που συνεχίζει να προκαλείται από τις πολεμικές συγκρούσεις έχει περάσει και επηρεάζει τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των (αντ)ασφαλιστών.

Σταγόνα στον ωκεανό ότι βλέπουμε μέχρι σήμερα

Θα μπορούσε να πάρει μήνες μετά την παύση των εχθροπραξιών για να αποκτήσουν οι πραγματογνώμονες ζημιές μία πιο σαφή εικόνα. Οι πληροφορίες αναφέρει η Verisk τώρα αρχίζουν να διαρρέουν καθιστώντας την δουλειά των πραγματογνωμόνων κάπως πιο εύκολη. Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων οι ζημιές στην αγορά εκτιμά η Verisk ανέρχονται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, προειδοποιώντας ότι η προέλευση των ζημιών που προκύψουν από γεγονότα πολιτικής βίας δεν μπορεί να προσδιοριστούν καθόλου μέχρι στιγμής.
Είναι πάρα πολύ νωρίς, παρατηρεί για να γίνουν σωστές εκτιμήσεις τονίζοντας ότι αυτό που φαίνεται μέχρι σήμερα είναι κάτι σαν μία στάλα στο ωκεανό, συμπληρώνοντας ότι οι ζημιές αυτές μπορεί να ξεπεράσουν το ύψος των τρομοκρατικών απωλειών την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης