Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

S&P Global: Απώλειες 16 – 35 δισ. δολαρίων στις ειδικές ασφαλίσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

S&P Global: Απώλειες 16 – 35 δισ. δολαρίων στις ειδικές ασφαλίσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
Περιλαμβάνει πιθανές απώλειες αεροπορικών ασφαλίσεων συνολικού ύψους 6 έως 15 δισ. δολαρίων, αναφέρει η S&P στην έκθεσή της
Σχετικά Άρθρα
Η S&P Global βλέπει απώλειες στην αγορά ειδικών ασφαλίσεων ύψους 16 - 35 δισ. δολαρίων από τη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, ο οίκος αξιολόγησης.
Αυτό περιλαμβάνει πιθανές απώλειες αεροπορικών ασφαλίσεων συνολικού ύψους 6 έως 15 δισ. δολαρίων, αναφέρει η S&P στην έκθεσή της.
Υπάρχει επίσης η πρόβλεψη για την αεροπορική αγορά ότι θα πάρει χρόνια η νομική διαμάχη μεταξύ εκμισθωτών και ασφαλιστών για αεροπλάνα που έχουν παγιδευτεί στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία και των επακόλουθων δυτικών κυρώσεων.
Ο κορυφαίος εκμισθωτής αεροσκαφών στον κόσμο AerCap υπέβαλε αξίωση ασφάλισης 3,5 δισ. δολαρίων για περισσότερα από 100 τζετ που έχουν κολλήσει στη Ρωσία.
«Πιστεύουμε ότι μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια για να διευθετηθούν οι τελικές ζημίες που υπέστησαν οι εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης αεροσκαφών, οι ασφαλιστές και οι αντασφαλιστές», αναφέρει η S&P.
Οι 21 κορυφαίοι παγκόσμιοι αντασφαλιστές που αξιολογούνται από την S&P πιθανότατα θα υποστούν περίπου το ήμισυ των συνολικών ζημιών, αναφέρει η έκθεση.
Αυτό θα έπληττε τα κέρδη των περισσότερων από αυτούς, ενώ σε κάποιους θα μπορούσε επίσης να χτυπήσει τις κεφαλαιακές τους θέσεις, δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν ήδη φέτος μεγάλες απώλειες από φυσικές καταστροφές.
Τέλος, άλλες ειδικές ασφάλειες που ενδέχεται να επηρεαστούν από τη σύγκρουση περιλαμβάνουν τον κυβερνοχώρο, τη ναυτιλία κ.α., αναφέρει η S&P.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης