Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Δωρεάν ασφάλιση από την Allianz σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Δωρεάν ασφάλιση από την Allianz σε Ουκρανούς πρόσφυγες
Το φιλανθρωπικό έργο τής Αllianz συμπληρώνεται από μία σειρά δραστηριοτήτων και δωρεών που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι στην ασφαλιστική
Σχετικά Άρθρα

Αν και ο πόλεμος στην Ευρώπη όσο μένει βαθαίνει και οι συνέπειες θα είναι αμέτρητες για την Ευρώπη, η Allianz, θέλοντας «να υπηρετήσει τους ανθρώπους της και να διαμορφώσει ένα πιο ασφαλές μέλλον, όπως τονίζει ο Oliver Bäte CEO στην Allianz, προσφέρει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη στους Ουκρανούς πρόσφυγες και σε όσους τους συμπαραστέκονται, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τους παρέχουν στέγαση σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι δωρεάν προσφορές της Allianz είναι διαθέσιμες στην Αυστρία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος της πρώτης μεγαλύτερης ασφαλιστικής στην Ευρώπη η διευκόλυνση των προσφύγων χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

Σειρά δραστηριοτήτων από εργαζόμενους της Allianz

Το φιλανθρωπικό έργο τής συμπληρώνεται από μία σειρά δραστηριοτήτων και δωρεών που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι στην ασφαλιστική που στόχο έχουν το άγχος και την αγωνία που έχουν οι πρόσφυγες της Ουκρανίας από τις πολεμικές συγκρούσεις. Το κονβόϊ βοήθειας, η συλλογή ρούχων και φαρμάκων, η φιλοξενία των προσφύγων στα σπίτια των εργαζομένων, η οικονομική βοήθεια και δωρεές είναι ένα μικρό δείγμα γενναιοδωρίας αναφέρει η Allianz.
Ως εταιρεία η Allianz δεν γράφει νέoυς κινδύνους στην Ρωσία, παύει να επενδύει στην Ρωσία και την Λευκορωσία για λογαριασμός των κατόχων ασφαλιστηρίων συμβολαίων από την ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ έχει ξεκινήσει να μειώνει την έκθεση της σε κινδύνους που έχει αναλάβει από το παρελθόν στην Ρωσία.
Αντίθετα υπογραμμίζει πως επιδιώκει να στηρίξει τους ανθρώπους από τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία καθώς και τις χώρες που γειτνιάζουμε με την Ουκρανία σε τομείς όπως:

Στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Οι Ουκρανοί πολίτες που επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα μέσω αυτοκινήτου μπορούν να ασφαλιστούν σε προγράμματα που υποστηρίζονται από την Allianz στις γειτονικές χώρες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για την κάλυψη της έλλειψης αυτοκινήτου με πράσινη κάρτα.
Στην Γερμανία
Όλοι οι Ουκρανοί που είναι κάτοχοι ουκρανικής ή διεθνούς άδειας οδήγησης επιτρέπεται να οδηγούν μηχανοκίνητα οχήματα στη Γερμανία στις κατηγορίες για τις οποίες εκδίδεται η άδεια οδήγησής τους, εφόσον διαμένουν προσωρινά στη Γερμανία. Οι οδηγοί ουκρανικών αυτοκινήτων χωρίς «Πράσινη κάρτα» δεν θα έχουν νομικές συνέπειες. Σε περίπτωση ατυχήματος για το οποίο ευθύνονται, οι Γερμανοί ασφαλιστές φέρουν τη ζημία.

Ασφάλιση Προσωπικής Ευθύνης

Όλα τα άτομα από την Ουκρανία που φιλοξενούνται σε οικίες πελατών της Allianz καλύπτονται αυτόματα. Η κάλυψη ισχύει και για ζημιές γίνονται από πρόσφυγες σε ενοικιαζόμενα ακίνητα και για τις οποίες ζημιές ο ενοικιαστής θεωρείται υπεύθυνος από τον ιδιοκτήτη. Η πολιτική επεκτείνεται και στην νομική κάλυψη ενοικιαστή ή ιδιοκτήτη για ζημιές από σκύλους που έχουν έλθει με τους πρόσφυγες.

Ασφάλιση κτιρίου κατοικιών. Ασφαλιστική κάλυψη κατά την υποδοχή προσφύγων

Η ασφαλιστική κάλυψη ισχύει και αν οι πελάτες της Allianz υποδεχτούν σπίτι τους πρόσφυγες από την Ουκρανία προσωρινά και δωρεάν σπίτι τους.
Στην περίπτωση αυτή δεν αυξάνεται ο κίνδυνος ούτε απαιτείται προσαρμογή στο ασφάλιστρο. Σε περίπτωση κενών ακινήτων που γεμίζουν με πρόσφυγες, ωστόσο απαιτείται
Μεταξύ άλλων έχει δημιουργηθεί ανοικτή γραμμή εξυπηρέτησης προσφύγων για θέματα νομικής προστασίας κ.α.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης