Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ο Ιανουάριος υπαγορεύει τα επόμενα βήματα των ασφαλιστικών

Ο Ιανουάριος υπαγορεύει τα επόμενα βήματα των ασφαλιστικών
Οι ασφαλιστικές τονίζουν θα πρέπει να βγάλουν προϊόντα που να καλύπτουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων και όχι των ιδιωτικών νοσοκομείων και των ιατρών
Σχετικά Άρθρα

Φρένο στην κατρακύλα που έχουν πάρει οι ασφαλίσεις ζωής ψάχνουν να βάλουν οι ασφαλιστικές.
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε προκειμένου οι ασφαλιστικές ζωής να γυρίσουν σελίδα.
Η οικονομία δείχνει να είναι καταλύτης όχι τόσο οι ανάγκες των καταναλωτών.

Η μεγάλη πτώση στις ασφαλίσεις ζωής ήλθε

10,3% πτώση σημείωσαν στο σύνολο τους οι ασφαλίσεις ζωής στο διάστημα Ιανουαρίου 2022 – Ιανουαρίου 2021 στα 168.840.000.
Οι ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις αυξήθηκαν 27,7% στα 48.192. 126 ευρώ, ωστόσο αυτό δεν είναι θετικό για τον κλάδο.
Άγνωστο πόσο θα κρατήσει η ανάπτυξη των προϊόντων αυτών εν όψει ανόδου των επιτοκίων μία και οι επενδυτές θα στραφούν σε άλλες πιο συμφέρουσες τοποθετήσεις ενώ ο κίνδυνος των ρευστοποιήσεων ενδεχομένως να αυξηθεί.
Παραμένουν ωστόσο στα ύψη τα διαχειριστικά κόστη αλλά και το ενδεχόμενο να μείνουν με άδειο χαρτοφυλάκιο όσοι από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση έχουν δώσει το βάρος στα unit linked λόγω εύκολης πώλησης και υψηλών προμηθειών.

Οριακά αρνητικό πρόσημο στο αυτοκίνητο

Με αρνητικό πρόσημο η αστική ευθύνη οχημάτων -0,4% στα 63.119.861 ευρώ γεγονός που δείχνει την ανάγκη να μετατοπίσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα τόσο οι ασφαλιστικές όσο και η ασφαλιστική διαμεσολάβηση.
Ενδεικτικό της αλλαγής των τάσεων η συνολική αύξηση +6,6% στις ασφαλίσεις κατά ζημιών στα 208.030. 154 ευρώ με τους λοιπούς κλάδους ζημιών να παίρνουν μία μεγάλη ώθηση +10% στα 144. 910.293 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αύξηση 313% έγραψαν οι ασφαλίσεις εγγυήσεων, πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση στις ασφαλίσεις κατά ζημιών.

Προοπτικές

Αλλαγές πάντως δρομολογούν κάποιες ασφαλιστικές στρέφοντας το ενδιαφέρον τους στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις βλέποντας την εντυπωσιακή άνοδο που καταγράφουν οι ασφαλίσεις κατά ζημιών αλλά και τις προοπτικές της οικονομίας.
Στο επίκεντρο και οι ασφαλίσεις υγείας, ωστόσο στελέχη της αγοράς από το χώρο της υγείας άμεσο και έμμεσο μαρτυρούν ότι στο τομέα αυτό χρειάζεται πολλή δουλειά προκειμένου να υπάρξει διακράτηση συμβολαίων.
Οι ασφαλιστικές τονίζουν θα πρέπει να βγάλουν προϊόντα που να καλύπτουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων και όχι των ιδιωτικών νοσοκομείων και των ιατρών, είναι γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι βλέπουν τον λογαριασμό να ανεβαίνει όταν είναι να πληρώσουν το συμβόλαιο τους και δεν καταλαβαίνουν από πού προέρχονται οι αυξήσεις αυτές.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης