Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ασφαλιστικός πληθωρισμός στα claims προ των πυλών

Ασφαλιστικός πληθωρισμός στα claims προ των πυλών
Φόβος ασφαλιστών για ρευστοποιήσεις και σπάσιμο συμβολαίων
Σχετικά Άρθρα

H εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια οδηγεί τον πληθωρισμό των claims (απαιτήσεων) στα ύψη.
Σε ασφυκτικό κλοιό οι ασφαλιστικές, αναπόφευκτες οι αυξήσεις αν ανέβει το κόστος των αποζημιώσεων, την ίδια στιγμή ο φόβος της διατηρησιμότητας συμβολαίων τις βάζει να κάνουν ένα βήμα πίσω

Τα μικρό-εξαρτήματα φέρνουν μεγάλες ζημιές

Οι πολεμικές συγκρούσεις ‘σπάνε’ τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, διακόπτουν τις ροές, διογκώνοντας το κόστος αποκατάσταση ζημιών εμπορικών και βιομηχανικών ακινήτων , κατοικιών και αυτοκινήτων, γεγονός που αυξάνει το κόστος ζημιών στους κλάδους περιουσίας και ατυχημάτων. Υλικά που εξάγονται από την Ουκρανία και την Ρωσία χρησιμοποιούνται για επισκευές ακινήτων ή οχημάτων περιλαμβάνουν ξυλεία, προϊόντα πετρελαίου, ενέργεια, σίδηρο, χημικά, πλατίνα, αλουμίνιο και ανταλλακτικά αυτοκινήτων.
Η Volkswagen ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διακόπτει την παραγωγή σε ορισμένα γερμανικά εργοστάσια, λόγω της αδυναμίας της να παράγει ανταλλακτικά στην Ουκρανία και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ οι κατασκευαστές ανταλλακτικών ανέστειλαν την παραγωγή των στη Ρωσία.
Η Ουκρανία συνεισφέρει περίπου το 70% των παγκόσμιων εξαγωγών neon gas, στοιχείο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μικροτσίπ. Μια διακοπή στις εξαγωγές του στοιχείου αυτού θα οδηγήσει στην έλλειψη αυτών των μικροτσίπ, σπάζοντας την εφοδιαστική αλυσίδας, γεγονός που θα μειώσει την παραγωγή αυτοκινήτων και θα οδηγήσει στην αύξηση των τιμών των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Οι υψηλότερες τιμές σε μεταχειρισμένα οχήματα θα αυξήσουν το κόστος επισκευής αυτοκινήτου και του κόστος αποζημιώσεων των ασφαλιστικών.

Στο άρμα του πληθωρισμού

Ο πληθωρισμός είναι ήδη πολύ πάνω από τους μακροπρόθεσμους μέσους όρους .Εάν οι στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας συνεχιστούν, η αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων θα ασκήσουν νέες πληθωριστικές πιέσεις , οι πιέσεις αυτές θα ανεβάσουν το κόστος των αποζημιώσεων και σε άλλους κλάδους όπως είναι οι ευθύνες σε κλάδου όπως είναι οι ευθύνες.

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα λόγω πληθωρισμού ή υποτιμολογήσεις

Οι ασφαλιστές μπορούν να αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό μέσω των αυξήσεων των τιμών, για να μπορέσουν να κρατήσουν τα συμβόλαια γνωρίζουν ωστόσο ότι οι αυξήσεις τιμολογίων είναι δίκοπο μαχαίρι και ότι μπορεί να χάσουν πελάτες. Ωστόσο, εάν ο πληθωρισμός κόστους υπερβαίνει τις αυξήσεις των τιμών ασφαλίστρων, οι ασφαλιστές θα έλθουν αντιμέτωποι με υποτιμολογήσεις και με ανεπαρκή αποθεματικά.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης