Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εμπλοκή στους πιστοποιημένους λογιστές δημιουργούν «περίπλοκες» υποθέσεις συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ

Εμπλοκή στους πιστοποιημένους λογιστές δημιουργούν «περίπλοκες» υποθέσεις συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ
O ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι οι πιστοποιήσεις έφτασαν τις 458
Σχετικά Άρθρα

Διχοτομημένο είναι το σύστημα των πιστοποιημένων λογιστών, δικηγόρων και φοροτεχνικών που έχουν πιστοποιηθεί από τον e-ΕΦΚΑ ως προς την ομαλή πρόσβασή τους στα ασφαλιστικά αρχεία των πελατών τους, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιπτώσεις συνταξιοδοτήσεων και είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας η εμπλοκή τους στην έκδοση συντάξεων.
Σύμφωνα με στελέχη του ασφαλιστικού χώρου στα γραφεία πιστοποιημένων προσφεύγουν εργαζόμενοι με δύσκολες περιπτώσεις, όπως διαδοχική ασφάλιση από 2-3 ταμεία, ασφαλισμένοι με ταυτόχρονη διαδικασία αναγνώρισης πλασματικών ετών και όχι απλές περιπτώσεις συνταξιοδότησης από ένα ταμείο.
Ως εκ τούτου, δύσκολα αναμένεται να προσφέρουν στην ταχύτατη έκδοση συντάξεων, από την οποία πάσχει ο Οργανισμός.
Ηδη, ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι οι πιστοποιήσεις έφτασαν τις 458, οι οποίοι έχουν αναλάβει να τρέξουν 500 υποθέσεις συνταξιοδότησης και οι πρώτες συντάξεις αναμένεται να εκδοθούν στα τέλη Φεβρουαρίου.
Οι πιστοποιημένοι επιλέγονται από τους ασφαλισμένους που υποβάλλουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά αίτηση συνταξιοδότησης στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr/el/syntaxioychoi/aitisi).
Σε αυτή τη φάση μπορούν να αναλάβουν συνταξιοδοτικές αιτήσεις ασφαλισμένων του τ.ΙΚΑ, τ.ΟΑΕΕ και τ.ΟΓΑ και μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να υλοποιηθεί η ένταξη και άλλων κατηγοριών συντάξεων.
Υπενθυμίζεται ότι στον ασφαλισμένο, κατά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης, εμφανίζονται οι διαθέσιμοι πιστοποιημένοι επαγγελματίες.
Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος επιλέγει τον πιστοποιημένο που επιθυμεί, ορίζει την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού, ενώ στη συνέχεια λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιβεβαίωση της ανάθεσης και του ραντεβού προκειμένου να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά.
Η υπηρεσία αυτή δίνει προστιθέμενη αξία, μέσα από σύγχρονες πρακτικές, στο έργο του Φορέα και παρέχεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, επιταχύνοντας σημαντικά την έκδοση συντάξεων.
Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι είχαν και έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας με τα ψηφιακά τους διαπιστευτήρια (https://howto.gov.gr/ ).

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης