Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Παζάρι με τα μερίδια των ασφαλιστικών και τρικλοποδιές με την τεχνολογία

Παζάρι με τα μερίδια των ασφαλιστικών και τρικλοποδιές με την τεχνολογία
Πράσινο φως στις συνεργασίες ασφαλιστικών με μεγάλες εμπορικές αλυσίδες
Σχετικά Άρθρα

Σε σταυροδρόμι κοντοστέκονται οι ασφαλιστικές χωρίς να έχουν πολλές επιλογές ποιον δρόμο θα τραβήξουν.
O δρόμος της τεχνολογίας είναι μονόδρομος αλλά και ο δρόμος των συνεργασιών με μεγάλα καταστήματα λιανικής.

Μπάσιμο σε νέες αγορές χωρίς οικονομικά βάρη

Η τεχνολογία απαιτεί σοβαρές επενδύσεις και προϋποθέτει συνεχείς αναβαθμίσεις.
Το κόστος τις υιοθέτησης είναι πολύ μεγάλο ενώ δρόμος για τις αποσβέσεις είναι πολύ μακρύς.
Για να πετύχουν διείσδυση στην αγορά και μπάσιμο σε νέες αγορές, ανέξοδα σχεδόν, οι διοικήσεις των ασφαλιστικών άναψαν το πράσινο φως για συνεργασίες με το κλάδο του εμπορίου με κάλυψη κινδύνων επισκευής και αντικατάστασης συσκευών αναφέρουν πηγές το ΒΝ.
Ήδη την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν σχετικές ανακοινώσεις συνεργασιών μεγάλης ξένης ασφαλιστικής στην ελληνική αγορά με μεγάλη αλυσίδα λιανικής. Ωστόσο η Moody’s σε ανάλυση της τονίζει ότι οι συνεργασίες αυτές δεν είναι πανάκεια.

Fitch και AM Best

Οι αναλυτές της Fitch Ratings αλλά και του οίκου αξιολόγησης των ασφαλιστικών AM Best υποστηρίζουν ότι οι συνεργασίες των ασφαλιστικών με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στο μέλλον.
Κατά την Fitch αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός συνεργασιών μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και εταιρειών insurtechs τα επόμενα χρόνια σε μορφή χρηματοδοτήσεων ή συνεργειών.

Επικίνδυνα παιχνίδια με τον ανταγωνισμό

Οι συνεργασίες αυτές, γράφει η Fitch θα αυξήσουν την κερδοφορία των ασφαλιστικών, θα διαφοροποιήσουν τα κανάλια διανομής, μειώνοντας τα λειτουργικά τους κέρδη.
Κατά την εκτίμηση της Fitch οι ασφαλιστικές θα μπορέσουν να διατηρήσουν ευκολότερα τα μερίδια τους στην αγορά με τέτοιους είδους συνεργασίες που εξυπηρετούν τη νέα τεχνολογία.
Αναγνωρίζει, ωστόσο ότι η καινοτομία και οι ασφαλιστικές λύσεις που βασίζονται στην ψηφιακή τεχνολογία εντείνουν σε επικίνδυνα σημεία τον ανταγωνισμό από μεγάλες εταιρείες που δεν ανήκουν στον κλάδο των ασφαλειών.
Τέτοιες εταιρείες μπορεί να είναι μεγάλες εταιρείες που επικεντρώνονται στην τεχνολογία. Αυτές οι εταιρείες έχουν πρόσβαση σε πολύ μεγάλα και συγκεντρωμένα μερίδια αγοράς.

Αφήνουν πίσω την μπράντα και πάνε για το προϊόν

Επί πλέον λόγω των μεγάλων αλλαγών στην τεχνολογία, οι αναλυτές της Fitch τονίζουν ότι η ζήτηση στην αγορά θα στραφεί προς την ποιότητα του προϊόντος και όχι προς την εξοικείωση των καταναλωτών με τις γνωστά εμπορικά σήματα των ασφαλιστικών.
Αυτό, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει από το να θέσει σε κίνδυνο τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των παραδοσιακών ασφαλιστικών που βασίζουν τις πωλήσεις τους σε μεγάλο βαθμό στο εμπορικό σήματα και στην καλή τους φήμη.
Ειδικά για όσους καθυστερήσουν να προσαρμόσουν τα νέα επιχειρηματικά τους μοντέλα στις νέες συνθήκες της αγοράς.

Φρένο

Ρόδινα ωστόσο δεν είναι τα πράγματα για τους νεοεισερχόμενους που εστιάζουν στην τεχνολογία. Αντιμετωπίζουν μεγάλα εμπόδια στην είσοδο τους, λόγω των αυστηρών εποπτικών κανονισμών, αλλά και από τις ασφαλιστικές που διατηρούν πολύ υψηλά κεφάλαια.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης