Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κλεφτοπόλεμος Χατζηδάκη - εργαζομένων ΕΦΚΑ - Νέα απεργία από ΑΔΕΔΥ σήμερα 24/12 -Παράνομη λέει η διοίκηση

Κλεφτοπόλεμος Χατζηδάκη - εργαζομένων ΕΦΚΑ - Νέα απεργία από ΑΔΕΔΥ σήμερα 24/12 -Παράνομη λέει η διοίκηση
Σε κλεφτοπόλεμο έχει εξελιχθεί η κόντρα Χατζηδάκη και εργαζομένων στον ΕΦΚΑ
Σχετικά Άρθρα

Σε κλεφτοπόλεμο έχει εξελιχθεί η κόντρα Χατζηδάκη και εργαζομένων στον ΕΦΚΑ ο οποίος μετά την παρότρυνση του υπουργού Εργασίας ανέστειλε όλες τις άδειες υπαλλήλων μέσα στις γιορτές με το αιτιολογικό τις ανειλημμένες υποχρεώσεις στο ασφαλισμένο σύνολο, με αποτέλεσμα τα συνδικάτα του χώρου να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή, η οποία τελικά κρίθηκε παράνομη.
Τη σκυτάλη πήρε η ΑΔΕΔΥ, η οποία προχώρησε στην κάλυψη της απεργίας που είχαν κηρύξει η ΠΟΠΟΚΠ και η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, όμως με νέα ενημέρωση η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει τους υπαλλήλους ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη απεργίας δεν καλύπτει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για κήρυξη απεργίας που θέτει ο νόμος (επίδοση εξώδικης πρόσκλησης, 4ήμερη προθεσμία, δημόσιος διάλογος).
Η απόφαση αυτή, επίσης, έρχεται σε συνέχεια της υπ’ αριθμόν 691/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απεργία της ΠΟΠΟΚΠ για τις 23 και 24 Δεκεμβρίου 2021.
Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει νόμιμη κήρυξη απεργίας εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ και η συμμετοχή των υπαλλήλων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ στην «απεργία» αυτή δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία τους από την εργασία τους.
Ο Κωστής Χατζηδάκης, σε μήνυμά του, μέσω twitter, καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν στην δουλειά τους, καθώς «οι μέρες πριν το τέλος του χρόνους είναι κρίσιμες για να κλείσουν εκκρεμότητες πολλών πολιτών (πχ ασφαλιστική ενημερότητα). Σημειώνει δε, για μια ακόμη φορά ότι «υπηρετεί τους πολίτες και όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ».
Η ΠΟΙΠΟΚΠ καταγγέλλει τις ως απαράδεκτες τις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασία και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ προκειμένου να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό και εκβιάζοντας, απειλώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ να εργαστούν ενόσω συμμετείχαν σε μία καθ’ όλα νόμιμη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Μετά το αίτημα της ΠΟΠΟΚΠ, η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 24/12 για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΠΟΚΠ, και ταυτόχρονα πραγματοποιεί απεργιακή συγκέντρωση στο κεντρικό κτήριο του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22) στις 10.30 πμ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης