Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Interlife: Ολέθριο το νομοσχέδιο για τις καταστροφές, ο κλάδος χαμένος στην μετάφραση

Interlife: Ολέθριο το νομοσχέδιο για τις καταστροφές, ο κλάδος χαμένος στην μετάφραση

Πρόχειρη η σύνταξη του, δεν στηρίζεται στις αρχές της ασφάλισης

Σχετικά Άρθρα
Αντίθετα με τις αρχές της ασφάλισης κινείται το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τις καταστροφές που τελεί υπό καθεστώς διαβούλευσης τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστικής Ιωάννης Βοτσαρίδης.
Το νέο νομοσχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς ο κίνδυνος επιβάλλεται να ασφαλιστεί σε περιοχές υψηλού κινδύνου και μόνο για τα νέα κτίρια.
Τι σημαίνει αυτό;

Χαμένοι στην μετάφραση

Σημαίνει ότι δεν δημιουργηθεί ασφαλιστική βάση ώστε να το ασφάλιστρο να είναι προσιτό σε όλους.
Αντίθετα η ασφάλιση θα γίνει επιλεκτικά και με μη ορθολογικά κριτήρια γεγονός που σημαίνει ότι το αντίτιμο θα είναι πολύ υψηλό και απρόσιτο.
Για την ασφαλιστική αγορά παραμένει ανεξήγητο γιατί η Ελλάδα πάει να ανακαλύψει τον τροχό τόνισε ο κος Βοτσαρίδης, ενώ έχει στην διάθεση της επιτυχημένα παραδείγματα όπως το παράδειγμα της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και την Ολλανδίας.
Με το σημερινό δείγμα γραφής οι εξαγγελίες για συμπράξεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση των καταστροφικών κινδύνων παραμένουν στις καλένδες.
Το ίδιο και τα ΣΔΙΤ που εξαγγέλθηκαν μεταξύ δημοσίων νοσοκομείων και ασφαλιστικών στον τομέα της υγείας.

Νέα συνεργασία ΕΦΚΑ - Interlife

Προσγειωμένη στους στόχους η Ασφαλιστική της Βορείου Ελλάδος ωστόσο διερευνά και συνάπτει νέες συνεργασίες στο τομέα της ασφάλισης όπως πρόσφατα με τον ΕΦΚΑ αλλά και διατηρώντας τις ήδη υπάρχουσες με τα ΕΛΤΑ, τον ΟΛΘ, της Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, την ΕΓΝΑΤΙΑ Οδό, με τους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου κτλ.

Ισχυρή αντίσταση στα 4 ευρώ η μετοχή

Βρίσκεται σταθερά σε τροχιά ανόδου και ανάπτυξης σε όλους τους επιμέρους κλάδους επιτυγχάνοντας διψήφια άνοδο στην παραγωγή ασφαλίστρων στο 9μηνο 2021 στα 55,56 εκατομμύρια ευρώ, κέρδη από επενδύσεις ύψους 7,94 εκατομμυρίων ευρώ από ζημιά 4,09 εκατομμύρια.
Αύξηση 123,7% στα κέρδη προ φόρων στα 13,22 εκατομμύρια και κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων 13,45 εκατομμύρια από 6,15 εκατομμύρια.
Τα μετά φόρων κέρδη στα 10,31 εκατομμύρια από 4,48 εκατομμύρια.
Η διακύμανση της μετοχής από 3,1 μέχρι 4,56 ευρώ με ισχυρές αντιστάσεις στα 4 ευρώ.
Το μέρισμα που θα καταβάλλει η ασφαλιστική διαμορφώνεται στα 2,22 εκατομμύρια ευρώ ή 0,12 ανά μετοχή.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης