Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Απασχόληση και προστασία θα κυριαρχήσουν στο συνέδριο της ΟΤΟΕ - Με δύο ψηφοδέλτια η ΠΑΣΚΕ στο συνέδριο

Απασχόληση και προστασία θα κυριαρχήσουν στο συνέδριο της ΟΤΟΕ - Με δύο ψηφοδέλτια η ΠΑΣΚΕ στο συνέδριο
Από τις πληροφορίες που υπάρχουν πιθανές κόντρες αφορούν σε προσωπικά μικρο-θέματα και δεν σχετίζονται με πολιτικές ή τις πολιτικές εξελίξεις

Η απασχόληση στις τράπεζες και η προστασία της, καθώς και οι μισθοί και οι συμβάσεις, αναμένεται να κυριαρχήσουν στο 33ο συνέδριο της ΟΤΟΕ οι εργασίες του οποίου ξεκινούν την Παρασκευή και ολοκληρώνονται την ερχόμενη Κυριακή με την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των τραπεζοϋπαλλήλων.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις συνδικαλιστικών κύκλων, στο νέο ΔΣ που θα προκύψει δεν αναμένονται ιδιαίτερες ανατροπές, παρά το γεγονός ότι η ΔΣΕ (ΠΑΣΟΚ) κατεβαίνει διασπασμένη, με τον νυν πρόεδρο Γιώργο Μότσιο (ΕΤΕ) και ένα κομμάτι που δημιούργησε το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ με επικεφαλής τον Α. Δελιχάτσιο (ΤΤ).
Από τις πληροφορίες που υπάρχουν οι κόντρες αφορούν σε προσωπικά μικρο-θέματα και δεν σχετίζονται με πολιτικές ή τις πολιτικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις μείωση θα έχουν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις τόσο η ΔΑΚΕ, όσο και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ.
Οι μειώσεις αυτές σχετίζονται γενικά με την μείωση του προσωπικού στις τράπεζες που φτάνει στο 45%.
Στο Συνέδριο, εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζόμενων από όλους τους χώρους του κλάδου καλούνται:
Να εξετάσουν τις αλλαγές και τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν για τον κλάδο, τη χώρα και κυρίως για τους εργαζόμενους στο ίδιο διάστημα.
Να αξιολογήσουν τις νέες προκλήσεις για τους εργαζόμενους και τον κλάδο και να δώσουν σε αυτές βιώσιμες και ενωτικές απαντήσεις.

Αποκατάσταση του ρόλου των Τραπεζών στη στήριξη της οικονομίας

Επιπλέον ένα σημαντικό κεφάλαιο που αναμένεται να απαντηθεί είναι αυτό της αποκατάστασης του ρόλου των Τραπεζών στη στήριξη της ανάπτυξης: Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ για γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να πληρούν:
• πλήρη, κατάλληλη και απρόσκοπτη πρόσβαση των επιχειρήσεων και όλων των συμπολιτών μας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, χωρίς τη δημιουργία συνθηκών τραπεζικού αποκλεισμού, όπως αντίθετα συμβαίνει με το κλείσιμο καταστημάτων στις πόλεις και την ύπαιθρο, ακόμα και σε δυσπρόσιτες ή εθνικά ευαίσθητες περιοχές.
• ουσιαστική ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, με έμφαση στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα στους κλάδους αιχμής
• επίλυση της εκκρεμότητας των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με διαφάνεια και κοινωνική ευαισθησία, με προστασία της πρώτης κατοικίας και της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης