Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Νέα μεγάλη αντασφαλιστική συμφωνία για την Allianz - Ξεκλειδώνει κεφάλαια

Νέα μεγάλη αντασφαλιστική συμφωνία για την Allianz - Ξεκλειδώνει κεφάλαια
PIMCO και Allianz GI παραμένουν οι κύριοι διαχειριστές κεφαλαίων
Σχετικά Άρθρα

Με στόχο την καλύτερη διαχείριση των κεφαλαίων και την καλύτερη εικόνα του ισολογισμού της, η Allianz Life, κομμάτι του παγκόσμιου (αντ)ασφαλιστικού κολοσσού υπέγραψε νέα μεγάλη αντασφαλισιτκή συμφωνία με τη Sixth Street για χαρτοφυλάκιο προσόδων σταθερού δείκτη αξίας 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων στο χαρτοφυλάκιο της Sixth Street μέχρι σήμερα διαμορφώνεται στα 55 δισεκατομμύρια δολάρια και η συμφωνία συμπεριλαμβάνει τις θυγατρικές της Sixth Street : Talcott Resolution Life Insurance Company και της Resolution Life.

Τι δεν προβλέπεται να αλλάξει

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος deal στα βιβλία της Allianz, το οποίο συμφωνεί με την στρατηγική του ομίλου να συνάψει συνεργασίες με ισχυρές εταιρείες διαχείρισης κινδύνων και αντασφάλισης με στόχο να καλύψει τις υποχρεώσεις της σε ασφαλισμένους.
Οι όροι της συμφωνίας δεν προβλέπουν αλλαγές στην πολιτική παροχών, στην διαχείριση καταβολής αποζημιώσεων, στην διανομή και στις υπηρεσίες ψηφιακής επικοινωνίας.
Σημειώνεται ότι τόσο η PIMCO όσο και η Allianz Global Investors θα παραμείνουν οι κύριοι διαχειριστές στις υπηρεσίες αντασφάλισης.
Η συμφωνία κατά την Allianz θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων ασφάλισης ζωής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Allianz Life, PIMCO και Allianz Global Investors.

Στο ζύγι οι αντασφαλίσεις για το 2022

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι αντασφαλιστές θα πουλήσουν περισσότερες καλύψεις το 2022 σε σχέση με το 2021, ενώ θα εκμεταλλευτούν την προσφορά (capacity) κεφαλαίων των ILS.
Περίπου το 43,6% της αγοράς σύμφωνα με το reinsurancene.ws αναμένει να αγοράσει περισσότερες αντασφαλιστικές καλύψεις, ενώ μόνο το 7,6% σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες για αντασφάλιση.
Σε ό,τι αφορά τα ILS, το 45% σχεδιάζει να κάνει χρήση των ILS το 2022. Το 29% αναμένει να μπει περισσότερο στην αγορά των ILS ενώ ένα 9% πολύ περισσότερο.

Προβλέψεις εβδομάδας για τα τιμολόγια

Αν και οι προβλέψεις κινδυνεύουν να φτάσουν στα όρια της κερδοσκοπίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, εν όψει 1η Ιανουαρίου η αγορά οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες είναι παρόμοιες με το περιβάλλον της αγοράς, όταν πριν χρόνια συρροή πληθωριστικών παραγόντων έχει ως αποτέλεσμα το σφίξιμο της των αντασφαλιστικών τιμολογίων.
Το 2001, ο υψηλός πληθωρισμός σε συνδυασμό με την υψηλή έκθεση τους σε μετοχές, έκανε τους αντασφαλιστές ευάλωτους απέναντι στην φούσκα της οικονομίας. Επί πλέον η απέναντι πλευρά του ισολογισμού, το παθητικό, αποζητούσε διαρκώς ενίσχυση κεφαλαίων.
Παρόμοιες είναι οι συνθήκες σύμφωνα με την Jefferies.
Για παράδειγμα, από την πλευρά του ενεργητικού του ισολογισμού του κλάδου, οι αντασφαλιστές πλήττονται επί του παρόντος από χαμηλά επιτόκια και την αστάθεια της αγοράς μετοχών. Και από την πλευρά του παθητικού οι αντασφαλιστές διαπιστώνουν ότι η ανάγκη ενίσχυσης κεφαλαίων είναι διαρκής. Τέλος τα κέρδη του κλάδου μειώνονται επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης