Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Φως στο τούνελ για το deal με την Willis Re - To θρίλερ των διαπραγματεύσεων

Φως στο τούνελ για το deal με την Willis Re - To θρίλερ των διαπραγματεύσεων
Arthur J. Gallagher & Co., Willis Tower Watso και Επόπτες τα βρήκαν λίγο πριν την λήξη του έτους
Σχετικά Άρθρα

Εξήλθε από το τούνελ των δαιδαλωδών διαπραγματεύσεων εδώ και μήνες Aon και Willis Towers Watson (WTW) υπέγραψαν τον περασμένο Μάιο οριστική συμφωνία για την πώληση της Willis Re και άλλων περιουσιακών στοιχείων της WTW αντί του ποσού των 3,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στο παιχνίδι μπήκε στην θέση του μπαλαντέρ η Gallagher τότε η οποία θα εξαγόρασε τις αντασφαλισιτικές επιχειρήσεις της Willis που ήθελε να ξεφορτωθεί. Ο διαιτητής λίγο αργότερε σήκωσε κόκκινη κάρτα και σφύριξε την λήξη του.

Από μπαλαντέρ βασικό χαρτί η Arthur J. Gallagher & Co

Μετά την αποχώρηση της ΑΟΝ το ματς συνεχίστηκε την Willis και τον παγκόσμιο μεσίτη αντασφαλίσεων Arthur J. Gallagher & Co.
Ο διαιτητής τον περασμένο Αύγουστο σφύριξε την έναρξη του παιχνιδιού το οποίο πρόσφατα έληξε με αίσιο τέλος.
Η Arthur J. Gallagher & Co. ολοκλήρωσε την εξαγορά των αντασφαλιστικών εργασιών της Willis Towers Watson (WTW).
Η συμφωνία όριζε την απόκτηση των αντασφαλιστικών εργασιών της Wills Re (treaty reinsurance) από την μητρική της Willis Tower Watson αντί του ποσού των 3,25 δισ.δολαρίων σε μεικτές αξίες.
Η συμφωνία μπλόκαρε ελαφρώς το Νοέμβριο στην Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA), ξεμπλόκαρε ωστόσο λίαν συντόμως με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί κατά το μάλλον ή ήττον

2.400 μπροκεράδες μετακομίζουν

Έτσι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας μαζί με την Willis Re, η Gallagher, ως Gallagher Re θα εμπορεύεται με περισσότερα από 70 γραφεία σε 31 χώρες ενώ θα ενσωματώσει περίπου 2.400 μπροκεράδες –πρώην συνεργάτες της WTW.
Τους τελευταίους μήνες η Arthur J Gallagher απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια εξαγοράζοντας την Canberra-based Mutual Brokers αντί αγνώστου αντιτίμου στην αγορά της Αυστραλίας

Ακριβές οι συμβάσεις βάσει χρόνου

Treaty Reinsurance: Αντασφαλιστική σύμβαση μεταξύ ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής με βάση τον χρόνο.
Κατά τις διατάξεις της σύμβασης, η αντασφαλιστική εταιρεία υποχρεούται να αποζημιώσει για το σύνολο ή μέρος των ζημιών που πραγματοποιήθηκαν εντός μίας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.
Η αντασφαλιστική υποχρεούται να αποκαταστήσει την απώλεια ανεξαρτήτως λόγου πρόκλησης.
Οι τύποι αυτών των συμβάσεων είναι ακριβότεροι σε σύγκριση με τους τύπους κάλυψης βάσει συγκεκριμένου κινδύνου.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης