Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Το μεγάλο comeback των αντασφαλιστών και η εξαίρεση της ΑΟΝ

Το μεγάλο comeback των αντασφαλιστών και η εξαίρεση της ΑΟΝ
Οι ζημίες από τις φυσικές καταστροφές δεν επηρέασαν τις αντασφαλιστικές
Σχετικά Άρθρα

Αναποδογύρισαν τον τροχό οι (αντ)ασφαλιστές σε λιγότερο από ένα χρόνο. Γύρισαν στα βιβλία τις ζημιές σε κέρδη το εννεάμηνο του 2021, παρά τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές, ανεβάζοντας μία «σκάλα» ακόμα τον πήχη των προσδοκιών τους. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η AON

Μποναμάς ζημιών 900 εκ. ζημιών για την ΑΟΝ, την έφαγε το deal με την WTC

Σε δυσμενή κατάσταση βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη μεσιτική (αντ)ασφαλίσεων. Πέρασε στα λογιστικά της βιβλία καθαρές ζημιές ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων και 801 εκατομμύρια δολάρια λειτουργικές ζημιές στο τρίτο τρίμηνο του 2021, μετά από επιβαρύνσεις ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων που έφαγε από την κατάρρευση του κολοσσιαίου μέγα deal που ετοίμαζε με την Willis Towers Watson.
Αν εξαιρέσουμε τα κόστη και τις ζημιές που συνδέονται με την κατάρρευση του κολοσσιαίας συναλλαγής, η ΑΟΝ έγραψα συνολική ανάπτυξη 13% στα 2,7 δισεκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο του 2021, περιλαμβανομένης και της οργανικής ανάπτυξη 12%. Οι καλές της επιδόσεις οφείλονται εν πολλοίς στην οργανική ανάπτυξη των αντασφαλίσεων -της Reinsurance Solution, η οποία αν και υποχώρησε σημαντικά παραμένει στο 8% από 13% που ήταν το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.
Τα έσοδα από τις αντασφαλίσεις -Reinsurance Solutions διαμορφώθηκαν στα 353 εκατομμύρια δολάρια, από 321 εκατομμύρια δολάρια, υψηλότερα κατά 10% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Δεν πτοείται η Swiss Re ούτε με το Ελβετικό Solvency


Oι φυσικές καταστροφές δεν πτόησαν την Swiss Re, η οποία στο πρώτο εννεάμηνο του 2021 έγραψε καθαρά κέρδη 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια Η κεφαλαιακή της επάρκεια σύμφωνα με τους κανόνες του Ελβετικού κανονισμού Φερεγγυότητας SST στο 234% την 1η Ιουλίου 2021.
Τα καθαρά έσοδα του κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων έφτασαν το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια με δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα 97,5%, λόγω των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές. Οι αποδόσεις από τις επενδύσεις στο 3%. Εξαιρουμένων των ζημιών από την πανδημία και καθαρά έσοδα είναι 2,3 δισεκατομμύρια και οι αποδόσεις των ίδιων κεφαλαίων 11,7%.

Γύρισε η τύχη της Mapfre

Αύξηση 3,8% και 7% σε ισοτιμίες ευρώ παρουσίασαν στο εννεάμηνο τα καθαρά έσοδα και τα έσοδα από τα ασφάλιστρα αντίστοιχα στην Maprfe. Τα συνολικά έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 19,8 δισεκατομμύρια ευρώ, χάριν του αντασφαλιστικού κλάδου, ο οποίος συνεισέφερε κατά 6.4% στην ανάπτυξη (14,5%).
Χαρακτηριστικό της χρονιάς ότι η Mapfre κατάφερε να γυρίσει τις περυσινές ζημιές των 20 εκατομμυρίων κυρίως λόγω της πανδημίας σε κέρδη 95 εκατομμυρίων φέτος . Ο κλάδος αντασφαλειών σημείωσε ανάπτυξη 11,7% στα 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα έκλεισε βελτιωμένος υποχωρώντας στο 98.5%.

Arthur J. Gallagher & Co.: Ολοταχώς για την Willis Re

Καθαρή κερδοφορία αυξημένη κατά 22% σε σχέση με το περυσινό τρίμηνο του 2020 παρουσίασε η (αντ)ασφαλιστική Arthur J. Gallagher & Co.στα 275, 6 εκατομμύρια.
Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 17% στο 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια με την οργανική κερδοφορία στο 10%. Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη της Arthur J. Gallagher αυξήθηκαν 20% στα 910,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα κατά 15% σε σχέση με το περυσινό εννεάμηνο στα 5,21 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η εξαγορά της Willis Re (WTW) αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Εκτινάχθηκαν τα καθαρά έσοδα της Willis Re

Αυξημένα 6% ήταν έσοδα για την Willis Tower Watson στο εννεάμηνο 2021, στα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα καθαρά έσοδα εκτινάχθηκαν 250% στα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα λειτουργικά έσοδα διαμορφώθηκαν στο 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης