Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Δρομολόγιο Generali για 3 δισ. επενδύσεις στο 2022

Δρομολόγιο Generali για 3 δισ. επενδύσεις στο 2022
Η Generali η μοναδική ασφαλιστική στην Ευρώπη που εκπροσώπησε τον κλάδο σε συγκεκριμένη Σύνοδο Κορυφής
Σχετικά Άρθρα

Επενδύσεις ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ σε αναπτυξιακά πράσινα ομόλογα δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει η ιταλική Generali έως το τέλος του 2022, στο πλαίσιο των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης.
To κονδύλι των τριών δισεκατομμυρίων αποτελεί μέρος του συνολικού στόχου για την προστασία του κλίματος που έχει θέσει η Ιταλική ασφαλιστική με συνολικές επενδύσεις ύψους 8,5 έως 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2021 έως το 2025.
Μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τις Αειφόρες Επενδύσεις 2021, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Generali Philippe Donnet τόνισε τη σημασία των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την επιτυχή αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για άλλους παγκόσμιους κινδύνους όπως η τρομοκρατία, οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο και οι πανδημίες.
Η συγκεκριμένη Σύνοδος Κορυφής σηματοδότησε την πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα τις βιώσιμες επενδύσεις στο πλαίσιο της έναρξης της νέας Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η οποία φιλοδοξεί να καταστήσει την Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050.

Προκρίνει συμπράξεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο διεθνές γίγνεσθαι

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, κάθε σύνεδρος κλήθηκε να καταθέσει τις δράσεις -λύσεις που προγραμματίζει σύμφωνα με τους στόχους βιωσιμότητας που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Υπό το πρίσμα αυτό ο CEO της Generali προέκρινε τις λύσεις συνεργασίας για την αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων, ιδίως τις συμπράξεις μεταξύ δημόσιου-ιδιωτικού τομέα», μορφές συνεργασίας που όπως είπε οι ασφαλιστές πιστεύουν ακράδαντα.
Ο Donnet θα πρέπει να σημειωθεί πως ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος από τον ασφαλιστικό κλάδο μεταξύ όλων των ομιλητών στην εκδήλωση που περιελάμβανε πολυάριθμα κορυφαία πρόσωπα από την πολιτική και οικονομική αρένα καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα.
Μεταξύ των κορυφαίων ομιλητών, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, ο Ειδικός Προεδρικός Απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κλίμα, ο Τζον Κέρι και ο Μπιλ Γκέϊτς.

Μείωσε την μόχλευση

Να σημειωθεί ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναθεώρησε την προοπτική της Generali από σταθερή σε θετική. Επίσης και την οικονομική της ισχύ σε ‘A-.
Η αξιολόγηση ήλθε αφού η Generali βελτίωσε την μόχλευση που είχε το 2020 και μείωσε την συγκέντρωση κινδύνου Ιταλικών κρατικών ομολόγων που διακρατούσε στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο.
Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει περαιτέρω μείωση στην συγκέντρωση Ιταλικών τίτλων χρέους για το 2021-2022. Η αναθεωρημένη αξιολόγηση αντικατοπτρίζει την πολύ ισχυρή κεφαλαιακή θέση της Ιταλικής ασφαλιστικής, το επιχειρηματικό της προφίλ και τις ροές σταθερής κερδοφορίας.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης