Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πρόγραμμα μαμούθ 5 δισ. ευρώ για την κατάρτιση την απασχόληση και την ψηφοποίηση ΕΦΚΑ

Πρόγραμμα μαμούθ 5 δισ. ευρώ για την κατάρτιση την απασχόληση και την ψηφοποίηση ΕΦΚΑ
Προγράμματα που αφορούν  νέους, μητέρες, άνεργους, ουσιαστικά το τμήμα της κοινωνίας που χρειάζεται κοινωνική πολιτική
Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα μαμούθ συνολικού προϋπολογισμού 5 δις ευρώ θα χρηματοδοτήσει από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ τις δράσεις του υπουργείου Εργασίας για την αύξηση της απασχόλησης, καθώς και την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των συστημάτων που συνδέονται με την απασχόληση και τη σύνταξη για την ταχύτατη έκδοση συντάξεων και την εξυπηρέτηση του πολίτη και των ασφαλισμένων.
Ο Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε το πρόγραμμα, ενώ την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε ότι τα επόμενα 4-5 χρόνια θα υπάρξουν υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης που θα πιέσουν προς τα πάνω τους μισθούς.
Όπως τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης πρόκειται να χρηματοδοτηθούν προγράμματα που αφορούν  νέους, μητέρες, άνεργους, ουσιαστικά το τμήμα της κοινωνίας που χρειάζεται κοινωνική πολιτική στην πράξη.

Το σχέδιο που έχει καταρτιστεί στηρίζεται σε 6 άξονες:

  • Νέες τεχνολογίες
  • Ψηφιακή κάρτα εργασίας
  • Κατάρτιση
  • Νέες πολιτικές για ανέργους
  • Συγχρονα εργασλεία
  • Ισότητα για όλους

Στο κομμάτι των νέων τεχνολογιών εντάσσονται η αναβάθμιση του ΕΦΚΑ και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Προβλέπεται κονδύλι   77 εκ. ευρώ για την ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ, ουσιαστικά των φακέλων των ασφαλισμένων το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.
Επιπλέον 24 εκ. ευρώ προβλέπονται για το πρόγραμμα «Αριάδνη», που αφορά στην   ενοποίηση των στοιχείων απασχόλησης και ασφάλισης, καθώς και τη δυνατότητα τα συστήματα αυτά να  επικοινωνούν μεταξύ τους. Μέσα στο κομμάτι αυτό προβλέπεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας.
Το μέτρο αυτό θα εκμηδενίσει την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή.
Αναβάθμιση ψηφιακού συστήματος ΑΤΛΑΣ που θα εκδίδονται όλων των ειδών οι συντάξεις απ όλα τα ταμεία  με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρω, Κάρτα αναπηρίας  σε 180.000 αναπήρους, πρόγραμμα προσβασιμότητα σε 4.000 ιδιωτικές κατοικίες κ.α.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης