Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ποιοι εργαζόμενοι από τον Όμιλο ΟΤΕ διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό καθεστώς

Ποιοι εργαζόμενοι από τον Όμιλο ΟΤΕ διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό καθεστώς
Αλλάζει το ασφαλιστικό καθεστώς για υπαλλήλους του ΟΤΕ

Αλλάζει το ασφαλιστικό καθεστώς του μεταφερόμενου προσωπικού του Ομίλου ΟΤΕ και παρέχεται δυνατότητα διατήρησης του προηγούμενου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος.
Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζει ο e-ΕΦΚΑ το μεταφερόμενο προσωπικό του Ομίλου Ο.Τ.Ε. από τους κλάδους Εξυπηρέτησης Πελατών, Καταστημάτων και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου στις ανώνυμες εταιρείες του ομίλου Ο.Τ.Ε,COSMOTE E-VALUE Α.Ε.,ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε. και COSMOTE ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε, υπάγεται αυτοδίκαια, από την ημερομηνία μεταφοράς του, στο κοινό ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής και υγειονομικής περίθαλψης.
Με τις ίδιες διατάξεις, προβλέπεται η δυνατότητα του προσωπικού, να διατηρήσει - από την ίδια ημερομηνία (μεταφοράς) - το προηγούμενο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς του, δηλαδή αυτό της θέσης από την οποία μεταφέρεται.

Η εφεξής υπηρεσία στις εταιρείες στις οποίες μεταφέρεται αποτελεί πραγματική και συντάξιμη υπηρεσία ή χρόνο ασφάλισης κατά περίπτωση, που διανύθηκε στη θέση από την οποία μεταφέρεται.
Στην περίπτωση αυτή, η ασφάλιση ασθένειας ακολουθεί την κύρια ασφάλιση και συνεπώς, τα ανωτέρω πρόσωπα με την αίτηση που θα υποβάλλουν διατηρούν υποχρεωτικά το προηγούμενο καθεστώς υγειονομικής περίθαλψης δηλαδή αυτό της θέσης από την οποία μεταφέρονται.
Προκειμένου να συνεχιστεί η ασφάλισή τους στο προγενέστερο της μεταφοράς ασφαλιστικό καθεστώς απαιτείται η υποβολή ανέκκλητης δήλωσης του κάθε μεταφερόμενου εργαζομένου στην εταιρεία, στην οποία μεταφέρεται σε προθεσμία:

  • ενός (1) μηνός από την έναρξη ισχύος της διάταξης (εφόσον η μεταφορά έχει πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη ισχύος) ή
  • ενός (1) μηνός από την μεταφορά του εάν η μεταφορά πραγματοποιηθεί μετά από την έναρξη ισχύος της διάταξης.


Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης