Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κρίνεται η τύχη της City Insurance, 30 Σεπτεμβρίου οι καθοριστικές αποφάσεις - Τι υποστηρίζουν οι Ρουμάνοι

Κρίνεται η τύχη της City Insurance, 30 Σεπτεμβρίου οι καθοριστικές αποφάσεις - Τι υποστηρίζουν οι Ρουμάνοι
Επόπτες και επενδυτικά σχήματα επιδίδονται σε μπαράζ ανακοινώσεων σχετικά με την τύχη της Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance.
Σχετικά Άρθρα

Επόπτες και επενδυτικά σχήματα επιδίδονται σε μπαράζ ανακοινώσεων σχετικά με την τύχη της Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance.
Από την μία πλευρά η Εποπτική Αρχή της Ρουμανίας απορρίπτει το βραχυχρόνιο πρόγραμμα χρηματοδότησης της της I3CP για την αποκατάσταση της φερεγγυότητας της City Insurance, την ίδια στιγμή από την άλλη πλευρά η I3CP βγαίνει και με έγγραφη δήλωση της διαβεβαιώνει ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 θα υποβάλλει σχέδιο χρηματοδότησης που θα καλύπτει τις απαιτήσεις του επόπτη.
Οι υποσχέσεις
Το Ολλανδικό επενδυτικό σχήμα συγκεκριμένα ενημερώνοντας το κοινό της Ρουμανίας, αλλά και τους ασφαλισμένους εκτός της χώρας ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει καταθέσει στις εποπτικές αρχές σχέδιο μακροχρόνιας οικονομικής ανάκαμψης το οποίο θα συνάδει με τους εποπτικούς κανονισμούς.
Επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς κρατά με την χώρα και τους ιδρυτές της City Insurance, ταυτόχρονα και το ενδιαφέρον τους προς τους ασφαλισμένους της Ρουμανικής εταιρείας.

Οι φήμες

Αν και οι φήμες λένε άλλα, η I3CP επιβεβαιώνει ότι στην διάρκεια των περασμένων 15 ημερών, αυτή και οι συνεταίροι του έβαλαν 300 εκατομμύρια ευρώ στα Εποπτικά κεφάλαια της City Insurance στο πλαίσιο του Solvency.
Συνεχίζοντας εξηγεί ότι η I3CP υλοποιώντας την συμφωνία που έχει κάνει με την Εποπτική Αρχή της Ρουμανίας θα παρέχει προς την City Insurance την απαιτούμενη από τον εποπτικό κανονισμό ρευστότητα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 για να έχει ευθυγραμμιστεί με τα Ρουμανικά πρότυπα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο συνολικής χρηματοδότησης της ασφαλιστικής.
Η Εποπτική Αρχή της Ρουμανίας τηρώντας την νομοθεσία κατά γράμμα λίγο πριν είχε ανακοινώσει ότι απέρριψε το βραχυπρόθεσμο σχέδιο χρηματοδότησης της Ρουμανικής ασφαλιστικής, ανακαλώντας την άδεια έχοντας διαπιστώσει αφερεγγυότητα.

Η Εποπτική Αρχή της Ρουμανίας δεν αστειεύεται

Εξειδικεύοντας την απόφαση της διευκρινίζει ότι η Αρχή διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν έγγραφα βάσει των οποίων η Societatea de Asigurare -Reasigurare City Insurance S.A. θα καλύπτει τους δείκτες φερεγγυότητας SCR και MCRσύμφωνα με τις διατάσεις των άρθρων και προσθέτει ότι το σχέδιο βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης είναι σαφώς ανεπαρκές και δεν διασφαλίζει την οικονομική αποκατάσταση της εταιρείας, ως εκ τούτου η φερεγγυότητας της εταιρείας –ήδη αφερέγγυα- επιδεινώνεται.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης