Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η μεγάλη επιστροφή της Munich Re στην πρώτη θέση του κόσμου

Η μεγάλη επιστροφή της Munich Re στην πρώτη θέση του κόσμου

Η Munich Re πήρε τα ηνία και πάλι από την Swiss Re γράφοντας μεικτά ασφάλιστρα ύψους 45,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Ανέκτησε την θέση της από την Ελβετική Swiss Re, η Γερμανική Μunich Re καταλαμβάνοντας και πάλι την πρώτη θέση στην λίστα των 50 μεγαλυτέρων αντασφαλιστικών στον κόσμο για το 2020 σε επίπεδο μεικτών ασφαλίστρων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχοντας γράψει το τελευταίο διάστημα ανάπτυξη 21,1%.

Αφησε πολύ πίσω την Swiss Re και Hannover Re

Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων την τοποθέτησαν και πάλι στην κορυφή της λίστας.
Μάλιστα ήταν η μοναδική αντασφαλιστική η οποία το 2020 ξεπέρασε τω 40 δισεκατομμύρια δολάρια
Τόσο το 2018 όσο και το 2019, η Swiss Re βρισκόταν στην κορυφή, αλλά έπεσε στη δεύτερη θέση στην κατάταξη του 2020 με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 36,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως και το 2019, οι υπόλοιποι δύο μεγάλοι Ευρωπαίοι αντασφαλιστές καταλαμβάνουν την 3η και την 4η θέση στην λίστα με την Berkshire Hathaway να παραμένει στην 5η θέση.
Στην 3η θέση βρίσκεται η Hannover Re με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 30,4 δισεκατομμύρια billion και ακολουθεί στην 4η θέση η Γαλλική SCOR με 20,1 δισεκατομμύρια ασφάλιστρα.
Κατόπιν η Berkshire Hathaway στην 5η θέση με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 19,2 δισεκατομμύρια.

Οι υπόλοιποι γίγαντες των αντασφαλειών
Μία από τις αξιοσημείωτες αλλαγές στην λίστα με τις 10 κορυφαίες αντασφαλισιτκές είανι άνοδος της China Re από την έβδομη το 2019 στην έκτη της λίστας με βάση τα του 2020.
Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της Κινεζικής αντασφαλιστικής διαμορφώθηκαν στα 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια οδηγώντας τα Lloyd's στην έβδομη θέση.
Η Canada Life Re, η οποία είναι θυγατρική αντασφάλισης της Great-West Lifeco (αριθμός εννέα του 2019), ανέβηκε στην όγδοη θέση το 2020 με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια υποβαθμίζοντας την αντίπαλο της Reinsurance Group of America, μία θέση.
Η Reinsurance Group of America στην ένατη θέση παρουσίασε ασφάλιστρα ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η δέκατη θέση της λίστρα συμπληρώνεται από την Korean Re, η οποία εκτόπισε την PartnerRe με μεικτά ασφάλιστρα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μαζί και οι δέκα αντασφαλιστικές αύξησαν την παραγωγή ασφαλίστρων τους το 2020 στα 220 δισεκατομμύρια δολάρια από 197,5 δισεκατομμύρια το 2019, αν και το μερίδιο τους στην αγορά παρέμεινε σχεδόν το ίδιο.

Ελενα Ερμείδου
www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης