Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στα 100 εκατ. ευρώ οι πυρόπληκτες ζημιές που καλούνται να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες

Στα 100 εκατ. ευρώ οι πυρόπληκτες ζημιές που καλούνται να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες

Τι πληρώνουν οι ασφαλιστικές στις πυρκαγιές

Σχετικά Άρθρα

Υψηλότερες αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες για τις ασφαλισμένες κατοικίες και επιχειρήσεις στις πυρόπληκτες περιοχές, με τις πρώτες εκτιμήσεις να ανεβάζουν το κόστος στα 100 εκ. ευρώ.
Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών πρακτόρων Αττικής ζητά από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος να συνδράμει στην απλούστευση των διαδικασιών, ώστε οι πληγέντες να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όπως και στην καταβολή των αποζημιώσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, ιδιαίτερα κοστοβόρες για τις ασφαλιστικές αναμένεται να είναι οι πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης, της Ρόδου, της Εύβοιας, της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου υπάρχουν νεόδμητες οικοδομές και εταιρίες. Είναι χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος και της ανησυχίας ταυτόχρονα, ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές προχωρούν εκτάκτως σε προγράμματα διευκόλυνσης των ασφαλισμένων για την άμεση αντιμετώπιση των ζημιών, προσφορά ιατρικής βοήθειας εάν είναι απαραίτητη καθώς και προγράμματα διευκόλυνσης για τις πληρωμές των ασφαλίστρων τους.
Ενδεικτικά αντίστοιχα προγράμματα έχουν ανακοινώσει η Interamerican, η Εθνική Ασφαλιστική, η Metlife, η Εurolife, η Groupama, η Ergo, η Interlife, η NN Hellas.
Αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών αναμένεται να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών με τις μεγαλύτερες να εντοπίζονται σε βιομηχανικές και επιχειρηματικές μονάδες στο Κρυονέρι, στις Αφίδνες και στη Βαρυπόμπη, αλλά και σε ζημιές ΙΧ αυτοκινήτων.

Τι πληρώνουν οι ασφαλιστικές στις πυρκαγιές


Στα συμβόλαια «Πυρκαγιάς Περιουσίας» αποζημιώνεται εκτός των άλλων οι υλικές ζημιές που θα προκληθούν σε κτήριο και στο περιεχόμενο μιας ασφαλισμένης περιουσίας, κατοικίας και επιχείρησης από περιπτώσεις πυρκαγιάς όπως συνήθως φλόγα, υπερφόρτωση, υπέρταση, βραχυκύκλωμα, καπνό, έκρηξη, κεραυνό, δάσος κ.α. ανάλογα το ασφαλιστήριο και έως του ασφαλισμένου κεφαλαίου που αναγράφεται στον πίνακα παροχών του εκάστου συμβολαίου.
Ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος του διαμεσολαβητή, να ενημερώνει για τον ορθό προσδιορισμό της αξίας της περιουσίας προς ασφάλιση, ώστε σε περίπτωση μιας αποζημίωσης να αποφευχθεί το φαινόμενο της υπασφάλισης και ο ασφαλισμένος να αποζημιωθεί σωστά.
Η ασφάλιση περιουσίας έναντι Πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα προσιτή και ξεκινά ενδεικτικά ακόμη και 0,20 λεπτά του ευρώ ανά 1.000 ευρώ αξία περιουσίας ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Καταγράφοντας τις πρώτες κινήσεις των εταιριών, έχουν κάνει τις εξής ενέργειες:

  • Εθνική Ασφαλιστική: Απόλυτη προτεραιότητα θα δοθεί στην καταβολή ασφαλιστικών αποζημιώσεων που αφορούν σε ζημιές στις πληγείσες περιοχές. Τα ασφάλιστρα των συμβολαίων που βρίσκονται σε ισχύ, των κλάδων Ζωής και Περιουσίας και αφορούν ασφαλισμένους κατοίκους των παραπάνω περιοχών ή και ασφαλισμένες επιχειρήσεις με έδρα τις εν λόγω περιοχές και τα οποία πρέπει να καταβληθούν από 1/08/2021 έως 31/9/2021 μπορούν να εξοφληθούν έως την 31/12/2021, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση και ασφαλώς χωρίς κάποια επίπτωση στην ισχύ των συμβολαίων για το διάστημα αυτό. Λειτουργία της ειδικής γραμμής επικοινωνίας 210-9099600 για την εξυπηρέτηση των ανωτέρω περιπτώσεων 24 ώρες το 24ωρο.
  • INTERAMERICAN: Δωρεάν διάθεση πρώτων βοηθειών τόσο από τα δύο πολυιατρεία MEDIFIRST, στον Παράδεισο Αμαρουσίου και στην Αργυρούπολη όσο και η γενική κλινική ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC. Επίσης, η Εταιρεία για πολίτες που έχουν σχετικά προβλήματα και αδυνατούν να μετακινηθούν, θέτει δωρεάν τις υπηρεσίες της Άμεσης Βοήθειας INTERAMERICAN και την τηλεφωνική Γραμμή Υγείας 1010 στη διάθεσή τους για άμεση επικοινωνία και συμβουλευτική υποστήριξη, εφ’ όσον χρειαστεί.
  • Met-Life: H Met-Life έχει ενεργοποιήσει την αποκλειστική γραμμή Επικοινωνίας για άμεσες και επείγουσες ανάγκες. Μέσω της γραμμής 210 8787780,οι ασφαλισμένοι, συνεργάτες και εργαζόμενοίτης, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξαιτίας των πυρκαγιών,θα μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, τα οποία θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνούν με την MetLife και μέσω e-mail, στη διεύθυνση contact@metlife.gr,.
  • INTERLIFE: Για την ταχύτερη αποκατάσταση των προκληθέντων ζημιών περιουσίας ή/και οχημάτων, οι αυτοψίες και οι εκτιμήσεις θα πραγματοποιούνται άμεσα από πραγματογνώμονες που είναι ήδη σε ετοιμότητα. Οι Διευθύνσεις του Τμήματος Αποζημιώσεων της Εταιρείας, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη είναι στη διάθεση των συνεργαζόμενων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλισμένων πελατών, προκειμένου να ανταποκριθούν με ταχύτητα και απλές διαδικασίες στην καταβολή των αποζημιώσεων.


Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης