Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τι δείχνει ο χάρτης κινδύνων ΑΟΝ για την τρομοκρατία και την πολιτική βία

tags :
Τι δείχνει ο χάρτης κινδύνων ΑΟΝ για την τρομοκρατία και την πολιτική βία

Ο Covid-19 μείωσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Σχετικά Άρθρα

Κατέστειλε αλλά και επιδείνωσε ταυτόχρονα τους κινδύνους πολιτικής βίας και τρομοκρατίας το 2020 και το 2021 η πανδημία σύμφωνα με τον χάρτη κινδύνων της ΑΟΝ.
Ο χάρτης κινδύνων της ΑΟΝ έχει έτσι σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα την έκθεση τους στον πολιτικό κίνδυνο και την πολιτική βία.

Μειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις

Τα απανωτά κλειδώματα της οικονομίας, οι περιορισμοί των μετακινήσεων καθώς και οι περιορισμοί στα ταξίδια επέδρασαν σοβαρά στις περισσότερες μορφές τρομοκρατίας και διαμαρτυρίας το 2020.
Το ποσοστό των χωρών που εκτέθηκαν σε μορφές τρομοκρατίας και δολιοφθοράς μειώθηκε στο 45%.
Ως αποτέλεσμα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις μειώθηκαν συνολικά παγκοσμίως.
Στην πλειοψηφία τους, οι τρομοκρατικές δραστηριότητες γίνονταν σε ζώνες συγκρούσεων όπως το Ιράκ, η Συρία, το Αφγανιστάν και το Μάλι, οι οποίες χώρες εξαρτώνται από εξωτερικές στρατιωτικές και πολιτικές δεσμεύσεις και παρεμβάσεις προκειμένου να διασφαλίσουν την σταθερότητα στο εσωτερικό τους.
Ο αντίκτυπος του COVID-19 σε αυτές τις εύθραυστες χώρες ήταν ένας παράγοντας που συνέτεινε στην σημερινή εικόνα.
Ο Aon πάντως υπογραμμίζει ότι σε επτά χώρες οι δείκτες πολιτικών κινδύνων.
Αυτό εν μέσω ανοδικών πληθωριστικών τάσεων στις αναδυόμενες οικονομίες το 2021 και μία ανασύνταξη, ουσιαστικά οπισθοδρόμηση στις πράσινες πρωτοβουλίες , αλλά και επιδείνωσης του κατά κεφαλήν εισοδήματος στις χώρες αυτές λόγω καθυστέρησης των εμβολιασμών.

Οι κυβερνήσεις ψάχνονται

Η ανασυγκρότηση της οικονομίας στην μετά COVID εποχή και ιδιαίτερα μέσω της υιοθέτησης των μορφών πράσινης οικονομίας παρουσιάστηκε ως μία ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη από τα περισσότερα διεθνή ιδρύματα, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ωστόσο κατά τα ανωτέρων η ψαλίδα των εισοδημάτων έχει ανοίξει ακόμα περισσότερες αλλά και ο τρόπος που οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν τις πολιτικές στην μετά COVID εποχή.

Προστίθενται άγνωστοι στην εξίσωση της οικονομίας

Η πανδημία του COVID-19 περιπλέκει ένα ήδη σύνθετο και διαλυμένο τοπίο γεωπολιτικών κινδύνων, στο οποίο οι επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργήσουν τονίζει η Aon, προσθέτοντας ότι ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο σημαντικό από να μπορέσει ο κόσμος να διαχειριστεί τις περιπτώσεις των πολιτικών αναταραχών, μέχρι τα προβλήματα του πληθωρισμού, των εισοδημάτων και τους τρόπους οικονομικής ανάπτυξης.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης