Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τι δείχνει μεγάλη έρευνα για τους ασφαλιστικούς πράκτορες

Τι δείχνει μεγάλη έρευνα για τους ασφαλιστικούς πράκτορες
Συνεργασία ΕΕΑΕ με ΕΙΑΣ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Σχετικά Άρθρα

Η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (EEAE) πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ των μελών της, προκειμένου να διαπιστώσει πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Αντίστοιχη έρευνα είχε πραγματοποιήσει η ΕΕΑΕ έναν χρόνο πριν, οπότε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συγκριτική μελέτη των απόψεων των διαμεσολαβούντων για ζητήματα όπως π.χ. η εξ αποστάσεως εργασία, η στήριξη από το κράτος και τις ασφαλιστικές εταιρίες, η εκπαίδευση κ.ά.
Βασικός σκοπός της ΕΕΑΕ ήταν να εντοπίσει συγκεκριμένα ζητήματα που πιθανά προβληματίζουν τα μέλη της, αλλά και να έχει έναν νέο οδηγό για τις επόμενες κινήσεις της, που θα συμβάλουν στην αποφόρτιση της ήδη βεβαρημένης κατάστασης της αγοράς μας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού της Ένωσης «Διασφαλίζω»

Οι ασφαλιστικοί πράκτορες στο προσκήνιο

Οι δυσκολίες που δημιουργεί εκ των πραγμάτων η απομακρυσμένη εργασία, αλλά και η πορεία προς την κανονικότητα οδήγησαν στη σημαντική μείωση του ποσοστού της. Πρώτη επιλογή πάντως παρέμεινε και φέτος ο συνδυασμός απομακρυσμένης εργασίας και φυσικής παρουσίας.
Σημαντικό συμπέρασμα, βάσει της έρευνας, αποτελεί η διαπίστωση πως το ποσοστό ανταπόκρισης των πελατών αυξήθηκε σημαντικά, κάτι που δείχνει τα γρήγορα αντανακλαστικά των ασφαλιστικών πρακτόρων, που αφορούν την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα εξυπηρέτησης, αλλά και πώς αυτά αφομοιώθηκαν από τους πελάτες τους.

Μισοί έλαβαν οικονομική στήριξη, μισοί δεν έλαβαν

Μοιρασμένα τα αποτελέσματα στο πεδίο των μέτρων στήριξης, εκεί όπου φαίνεται πως περίπου οι μισοί των συναδέλφων δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια από το κράτος, ενώ οι υπόλοιποι με κάποιον τρόπο έχουν ενταχθεί σε ορισμένα από τα μέτρα στήριξης, όπως αυτά αναλύονται στα γραφήματα που ακολουθούν.
Εξαιρετικά μεγάλο παρέμεινε και το ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα, το οποίο απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, δήλωσε πως δεν έλαβε «καμία απολύτως βοήθεια» από τις ασφαλιστικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται, παρόλο του ότι οι ανάγκες ήταν πολλές, υλικοτεχνικά, αλλά και σε καθαρά οικονομικό επίπεδο.
Υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ
Εξετάζοντας τις προθέσεις των ερωτηθέντων για ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, που είναι η εκπαίδευση και η άριστη επαγγελματική τους κατάρτιση, εξήχθησαν ιδιαιτέρως χρήσιμα συμπεράσματα για τις προθέσεις εξειδικευμένης εκπαίδευσης.
Αντλώντας στοιχεία από το πόρισμα της έρευνας, η ΕΕΑΕ ήλθε σε επικοινωνία με το ΕΙΑΣ και κατέληξε σε μία στοχευμένη θεματολογία. Σύντομα θα προχωρήσει στην υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων εκπαίδευσης για τα μέλη της που θα θελήσουν να συμμετάσχουν.
Τέλος, σταθερά σε πολύ υψηλά ποσοστά παρέμεινε η εμπιστοσύνη, αλλά και η ικανοποίηση των μελών της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος για το σύνολο των ενεργειών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης