Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οι 32 κλάδοι για αναστολή σε εργαζόμενους τον Ιούλιο του 2021 - Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδοτούμενες εποχικές προσλήψεις

Οι 32 κλάδοι για αναστολή σε εργαζόμενους τον Ιούλιο του 2021 - Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδοτούμενες εποχικές προσλήψεις
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν υποβληθεί όλες οι αντίστοιχες δηλώσεις ΦΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Σε 32 κλάδους και επαγγέλματα οι επιχειρήσεις – εργοδότες δύνανται να θέτουν για τον Ιούλιο σε αναστολή στην ΕΡΓΑΝΗ συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και την 31η.3.2021, ενώ άνοιξε η πλατφόρμα για την πρόσληψη εποχικού επιδοτούμενου προσωπικού.
Για την υπαγωγή τους στο μέτρο ισχύουν τα εξής:

  1. Οι επιχειρήσεις– εργοδότες των οποίων αναστέλλεται η επιχειρηματική δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής βάσει ΚΑΔ του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Α, θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, χωρίς να ισχύουν κριτήρια επιλεξιμότητας (δεν ισχύει το όριο των 16 ωρών εβδομαδιαίως, ούτε κριτήριο τζίρου).
  2. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες βάσει ΚΑΔ (κύριο ή δευτερεύοντα με τα μεγαλύτερα έσοδα κατά το έτος 2019) του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Β, μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ κατά την 29/4/2021, εφόσον είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ και παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους μεγαλύτερη ή ίση με 70% την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31η Μαρτίου 2021 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Μαρτίου 2020, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί στην ΑΑΔΕ έως και 30/6/2021.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν υποβληθεί όλες οι αντίστοιχες δηλώσεις ΦΠΑ των ανωτέρω περιόδων αναφοράς.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β - ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων, σε περίπτωση πενταψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων, κ.ο.κ.
1δσ.JPG
2δσσδ.JPG
Ένταξη εποχικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας
Ανοιχτό είναι το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ώστε οι εποχικές επιχειρήσεις - εργοδότες που επιθυμούν να προβούν σε νέες προσλήψεις εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας κατ’ ελάχιστον ενός (1) μήνα και έως και έξι (6) μηνών, με πλήρη ή μερική απασχόληση μέσω του ανοιχτού προγράμματος 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις –υπεύθυνες δηλώσεις σε ειδικό έντυπο με τίτλο «Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση ένταξης στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ.
Στην αίτηση αυτή δηλώνουν, πέρα τα οριζομένων στο άρθρο 6 της με αριθμ.οικ. 398539/996/30/9/2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4261) ότι είναι εποχικές επιχειρήσεις κατά την έννοια της περ. β’ της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 1545/1985 (Α’ 91).
Επισημαίνεται ότι ύστερα από την έγκριση της αίτησης -υπεύθυνης δήλωσης των επιχειρήσεων – εργοδοτών για ένταξη δυνητικά ωφελούμενων στο πρόγραμμα, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής τους, οι επιχειρήσεις – εργοδότες, αυθημερόν ή το αργότερο εντός της επόμενης ημέρας από την έγκριση της αίτησης, προχωρούν στη σύναψη σύμβασης εργασίας και στην πρόσληψη του ωφελούμενου, υποβάλλοντας το έντυπο Ε3: ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ, όπου και δηλώνεται σε ειδικό πεδίο η συμμετοχή τους στο παρόν πρόγραμμα. Διαφορετικά, εγκεκριμένη αίτηση για την οποία δεν υποβλήθηκε πρόσληψη στην προβλεπόμενη προθεσμία, λογίζεται ως μη γενόμενη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης