Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πωλείται η MetLife Ελλάδος – Την εξαγοράζει η ολλανδική ΝΝ – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Πωλείται η MetLife Ελλάδος – Την εξαγοράζει η ολλανδική ΝΝ – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Μετά την ΑΧΑ έρχεται η πώληση της MetLife

Λίγο μετά την εξαγορά της AXA Ασφαλιστικής από την Generali, της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC,  οι φήμες για την εξαγορά της MetLife Ελλάδας από την Ολλανδική ΝΝ έρχονται να ταράξουν για άλλη μία φορά τα άλλοτε ήρεμα νερά της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
Η Ολλανδική ΝΝ Group NV γράφει το Bloomberg συνομιλεί με την MetLife Inc για να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία του κλάδου ζωής στην Ευρώπη, Ελλάδας, Πολωνίας αντί του ποσού των 740 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το deal μπορεί να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα

Οι συνομιλίες με την ΝΝ φέρεται να είναι σε προχωρημένο στάδιο καθώς πηγές προσκείμενες στο Bloomberg αναφέρουν ότι η συμφωνία μεταξύ ΝΝ και MetLIfe θα οριστικοποιηθεί στην εβδομάδα που διανύσουμε για τις επιχειρήσεις της Ελλάδας και της Πολωνίας. Στο ταμπλό και η Ουκρανία.

Πέφτουν τα στοιχήματα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το deal μπορεί να χτυπηθεί και από άλλον υποψήφιο παίκτη της αγοράς, η ακόμα μπορεί και να ακυρωθεί αν δεν τα δύο μέλη δεν τα βρουν. Στο πρόσφατο παρελθόν ενδιαφέρον για την MetLife είχε επιδείξει και η Ελβετική Zurich Insurance.
Εκπρόσωποι πάντως από την MetLife και την ΝΝ Group ερωτώμενοι από το Bloomberg αρνήθηκαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικό.
Οι συνομιλίες αυτές διεξάγοντα σε συνέχεια των πιέσεων που ξεκίνησαν να ασκούνται προς την ΝΝ από την Elliott Investment Management .
Η εδρεύουσα στην Νέα Υόρκη MetLife έχει βάλει πωλητήριο των περιουσιακών της στοιχείων στοχεύοντας στο εξορθολογισμό των διεθνών της επιχειρήσεων. Τα προσαρμοσμένα κέρδη των επιχειρήσεων της στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική διαμορφώθηκαν στα 327 εκατομμύρια δολάρια για το 2020 έναντι 282 το 2019.

Στους επτά φακέλους της Generali

Το 2019 η Ιταλική Assicurazioni Generali επιχείρησε να πλησιάσει την ασφαλιστική των ΗΠΑ, ξεκινώντας συνομιλίες προκειμένου να αποκτήσει το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη, ωστόσο οι συνομιλίες απέτυχαν λόγω της μη συμφέρουσας οικονομικής προσφοράς που υπέβαλλε η πρώτη προς την δεύτερη.
Η Generali πάντως συνεχίζει να αναζητά επιχειρηματικές ευκαιρίες στο πλαίσιο της στρατηγικής της . Είχε περίπου ανακοινώσει πριν τρία χρόνια ο Phillippe Donnet ότι θα διέθετε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ να εξαγοράσει περιουσιακά χαρτοφυλάκια ασφαλιστικών που έβλεπε να είχε συμφέρον. Τότε είχε δηλώσει ότι κρατούσε στα χέρια του επτά ενδιαφέροντες φακέλους. Εξ’ αυτών και ο φάκελος της AXA Ασφαλιστικής που αγόρασε από την ΑΧΑ Γαλλίας το περασμένο καλοκαίρι.

Η ασφαλιστική αγορά της Ελλάδας

Σε αναβρασμό βρίσκεται η ασφαλιστική αγορά Ελλάδος. Οι δύο μεγάλες εξαγορές ήδη αλλάζουν το σκηνικό ενώ μία 3η όπως αυτή της MetLife από την ΝΝ ή και τέταρτη όπως φημολογείται, έρχεται να ταρακουνήσει ολοκληρωτικά το τοπίο, αλλάζοντας τις ισορροπίες.

Ελένη Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης