Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η INTERAMERICAN συμμέτοχος στις «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

tags :
Η INTERAMERICAN συμμέτοχος στις «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς»
Η έναρξη των «Ημερών» πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου υπό την αιγίδα και με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Στο πλαίσιο του σταθερού ενδιαφέροντος για τον Πολιτισμό και της ευθύνης για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, η INTERAMERICAN συνδέεται χορηγικά με την υποστήριξη του νέου πολιτιστικού θεσμού «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11-13 Ιουνίου, στους Δελφούς, με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα και με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί ο θεσμός σε ένα Διεθνές Φόρουμ για τους ανθρώπους του Στοχασμού και των Τεχνών, ως ένα σύγχρονο εργαστήριο πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης.
Θεματική αναφορά των φετινών εκδηλώσεων αποτελεί ο Άγγελος Σικελιανός (1884-1951), με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τον θάνατό του. Οι δράσεις αφιερώνονται στον Ποιητή, τις ιδέες και το έργο του, ενώ αναδεικνύουν και τον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές, το εμπνευσμένο από την Αμφικτυονία.
Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021» θα αναπτυχθούν από τις 11 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου σε έξι περιοχές, στις οποίες έζησε και δημιούργησε ο Άγγελος Σικελιανός: διαδοχικά στους Δελφούς, τη Συκιά στο Ξυλόκαστρο, τη Λευκάδα, τη Σαλαμίνα, την Αίγινα και καταληκτικά στην Αθήνα, στο Περιστύλιο του Ζαππείου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Η έναρξη των «Ημερών» πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου υπό την αιγίδα και με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία χαιρέτισε την ξεχωριστή πρωτοβουλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης