Ασφαλιστικά Νέα

Στο «κόκκινο» ο ανταγωνισμός μέσω bancassurance - Generali - Alpha Bank σε 20ετή συνεργασία

Στο «κόκκινο» ο ανταγωνισμός μέσω bancassurance - Generali - Alpha Bank σε 20ετή συνεργασία
Εντός χρονοδιαγράμματος η ολοκλήρωση της εξαγοράς του ασφαλιστικού πακέτου της ΑΧΑ
Σχετικά Άρθρα

Ανεβάζει ταχύτητες ο ανταγωνισμός στην ασφαλιστική αγορά με την Generali που ανακοίνωσε την Δευτέρα την ολοκλήρωση της εξαγοράς του χαρτοφυλακίου της ΑΧΑ ύψους 167 εκ. ευρώ, να προχωρά σε στρατηγική συνεργασία 20 ετών με την Alpha Bank και να αποτελεί πλέον έναν σημαντικό αντίπαλο απέναντι στο CVC και την Εθνική Ασφαλιστική.
Η ολοκλήρωση της εξαγοράς του ασφαλιστικού πακέτου της ΑΧΑ περατώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την την Alpha Bank, περιλαμβάνει τη διανομή προϊόντων, καθώς η συγκεκριμένη τράπεζα είναι ηγέτης στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, εξυπηρετώντας περίπου 3,1 εκατομμύρια πελατών, μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 300 καταστημάτων.
Η αποκλειστική συνεργασία με την Alpha Bank στηρίζει τη φιλοδοξία της Generali να ενισχύσει το κανάλι bancassurance, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξή της στον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων.
Η ΑΧΑ Ασφαλιστική ανήκει από το 2007 στο γαλλικό όμιλο, ο οποίος την είχε εξαγοράσει από τηνAlpha Bank έναντι υψηλού τιμήματος που είχε διαμορφωθεί περίπου στα 250 εκατ. ευρώ, και διαθέτει σύμβαση συνεργασίας με την τράπεζα, η οποία τώρα επεκτείνεται τόσο στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων όσο και στον κλάδο ζωής και υγείας.
Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2019, τα μικτά ασφάλιστρα ανήλθαν στα 167 εκατ. ευρώ περίπου και τα καθαρά κέρδη κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση στα 13,5 εκατ. ευρώ. Η Generali που αποτελεί από τις παλαιότερες εταιρείες που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά κατέγραψε το 2019 παραγωγή μικτών ασφαλίστρων 218 εκατ. ευρώ περίπου και κέρδη 7,8 εκατ. ευρώ.
Ο Πάνος Δημητρίου αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου των ασφαλιστικών φορέων του Ομίλου Generali στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τον CEO του Ομίλου Jaime Anchústegui Melgarejo, η πρόσβαση σε 3,1 εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 300 καταστημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν το εκτεταμένο δίκτυο διανομής, ώστε να διασφαλιστεί ότι περισσότεροι πελάτες από ποτέ θα έχουν πρόσβαση στο εξαιρετικό και
ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Generali».
Σύμφωνα με τον CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, η στρατηγική συνεργασία με τη Generali είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοδοξίας μας να εδραιώσουμε την ανταγωνιστική μας θέση στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων και αποτελεί μέρος του επικαιροποιημένου στρατηγικού μας σχεδίου, «Project Tomorrow».

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης