Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Allianz: Αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας 45% το α’ 3μηνο 2021 με Solvency II 210%

Allianz: Αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας 45% το α’ 3μηνο 2021 με Solvency II 210%
Επιβεβαίωση στόχων 2021 για κέρδη 12 δισεκατομμύρια, πλην /συν 1 δισεκατομμύριο ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Μειωμένα έσοδα 2,6% στα 41,4 δισεκατομμύρια ευρώ ( πρώτο τρίμηνο 2020: 42,6) ανακοίνωσε η Allianz το πρώτο τρίμηνο του 2021.Υπό προσαρμοσμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες η εσωτερική ανάπτυξη υποχώρησε -0,4%. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 44,8% στα 3,3 (2,3) δισεκατομμύρια, με την συμμετοχή όλων των κλάδων
Στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σημαντικά, λόγω του ενισχυμένου αποτελέσματος στο underwriting το οποίο οφείλεται στην εξομάλυνση των απαιτήσεων έναντι φυσικών καταστροφών και των μειωμένων ζημιών από τον Covid19, συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Στον κλάδο Ζωής και Υγείας τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης του περιθωρίου των επενδύσεων.
Στον κλάδο διαχείρισης Κεφαλαίων τα κέρδη ενισχύθηκαν από τα υψηλότερα του μέσου όρου έσοδα των κεφαλαίων υπό την διαχείριση τρίτων, από τις αυξημένες αμοιβές και σωστή διαχείριση των δαπανών.
Τα καθαρά έσοδα προς διανομή σε μετόχους αυξήθηκαν 83,4% στα 2,6 (1,4) δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της αύξησης της λειτουργικής κερδοφορίας.
Η αύξηση της φορολογίας στα έσοδα λειτούργησαν αντισταθμιστικά στο αποτέλεσμα.
Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) αυξήθηκαν 85,2% στα 6,23 (3,36) ευρώ.
Οι αποδόσεις των ίδιων κεφαλαίων σε ετήσιο επίπεδο (RoE) στο 16,7% (ετησίως το 2020: 11,4%).
Ο δείκτης Solvency II στο 210% στα τέλη του πρώτου τριμήνου από 207% σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις της οικονομικής χρήσης 2020.

Ολική επαναφορά και επιβεβαίωση στόχων 2021

Η Allianz με βάση την έκδοση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτο τριμήνου επιβεβαιώνει τους στόχους που έχει θέσει για το σύνολο του 202, για κέρδη 12 δισεκατομμύρια πλην /συν 1 δισεκατομμύριο ευρώ αναφέρει ο επιβεβαίωσε ο Oliver Bäte Διευθύνων Σύμβουλος στην Allianz SE.
Από την πλευρά του ο Οικονομικός Διευθυντής στην Allianz SE Giulio Terzariol τόνισε ότι o Ομιλος επιστρέφει στην κανονικότητα με βελτιωμένα λειτουργικά αποτελέσματα, ισχυρή κεφαλαιακή θέση, και με όλα τα εφόδια για να αυξήσει την κερδοφορία του, έχοντας επιτύχει διαφοροποιήσει και ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας.

Κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων

Τα συνολικά έσοδα του κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων διαμορφώθηκαν στα 19,7 (20,3) δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021. Υπο προσαρμοσμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες η εσωτερική ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο -1,6% . Κύριοι παράγοντες της πτώσης ήταν η Allianz Partners, το Ηνωμένο Βασίλειο, και η Γερμανία. Αντίθετα η AGCS, η Euler Hermes και η Τουρκία σημείωσαν θετικές επιδόσεις.
Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν ισχυρή άνοδο 46,6 στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το underwriting επωφελήθηκε από την πτώση των ζημιών που προέρχονται από φυσικές καταστροφές και από τις μειωμένες ζημιές από τον Covid19. O δείκτης δαπάνης επίσης σημείωσε βελτίωση.
Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα (combined ratio) κατήλθε 4,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 930 (97,8) .

Κλάδος Ζωής και Υγείας

Η αξία των νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε, στα 19,5 (18,0) δισεκατομμύρια ευρώ κυρίως λόγω της ανόδου των πωλήσεων των unit-linked στην Ιταλία καθώς επίσης στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Το περιθώριο των νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε 2,9% (2.7) καθώς οι επανατιμολόγηση των προϊόντων αντιστάθμισε τις αρνητικές επιδράσεις της πτώσης των επιτοκίων. Η αξία των νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε στα 558 (494) εκατομμύρια ευρώ. million euros in the first quarter of 2021.
Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 1.2 (0.8) δισεκατομμύρια ευρώ κυρίως από την επαναφορά περιθωρίων των επενδύσεων.

Διαχείριση Κεφαλαίων

Τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια αυξήθηκαν στα 2,432 δισεκατομμύρια ευρώ υποστηριζόμενα από την ανάπτυξη των υπό διαχείριση κεφαλαίων στα χέρια τρίτων
Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 10% στα 747 (679) εκατομμύρια λόγω της αύξησης των εσόδων των υπό διαχείριση κεφαλαίων τρίτων, την αύξηση στις αμοιβές, και την ενοποίηση της Allianz Real Estate. Υπό προσαρμοσμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 17,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης