Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Διεθνές deal 300 εκατομμυρίων ευρώ συζητά η Generali με την ΑΧΑ

tags :
Διεθνές deal 300 εκατομμυρίων ευρώ συζητά η Generali με την ΑΧΑ
Παίρνουν μπρος οι Εξαγορές & Συγχωνεύσεις στις ασφάλειες
Από την Ευρώπη και την Ελλάδα, στην Ασία και την Μαλαισία.
Η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ιταλίας, η Generali διαθέτει κονδύλια άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για Εξαγορές & Συγχωνεύσεις σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο CEO Philippe Donnet.
Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με την ανταγωνίστρια της την Γαλλική ΑΧΑ για deal αξία 300 εκατομμυρίων ευρώ στην Ασία.
Η Ιταλική ασφαλιστική η οποία έχει ήδη παρουσία στην Μαλαισία θα θέσει το θέμα της εξαγοράς στην προσεχή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Τετάρτη.
Η Generali εξετάζει επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιοχή της Μαλαισίας σε περιουσιακά στοιχεία της ΑΧΑ αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν συζητήσεις για την εξαγορά από την ΑΧΑ όλου του κλάδου ζωής.
Η 3η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ιταλίας, έχει παρουσία στην Μαλαισία από το 2015 ενώ η επικείμενη εξαγορά θα την οδηγήσει στο να κατακτήσει την δεύτερη θέση στο κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων στην Μαλαισία.

Φουντώνουν οι Εξαγορές & Συγχωνεύσεις στον ασφαλιστικό κλάδο

To περασμένο μήνα μεταξύ άλλων η Generali έχασε την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Βρετανικής Aviva η οποία πήρε στη Γερμανική Allianz αντί του ποσού των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο η Ιταλική ασφαλιστική εξετάζει ευκαιρίες στην αγορά της Ρωσίας, ωστόσο όλα αυτά βρίσκονται σε πολύ πρώϊμο στάδιο.
Μία ευκαιρία για την Generali στην αγορά της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι η RESO-Garantia.
Στην τελική ευθεία μπαίνει, να σημειωθεί και το μέγα – deal AON – Willis Tower Watson, όπου είχε μπλοκάρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ.
Με τη ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάβει το πράσινο φως για να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο μεσιτικό γραφείο ασφαλειών στο κόσμο, τόσο μεγάλο που θα ξεπεράσει ακόμα και τα μεγέθη της υπ’ αριθμόν 1 μεσιτικής στον κόσμο, της Marsh & McLennan Cos. Inc.

Τα μεγέθη της Generali για το 2020

Τα μεικτά ασφάλιστρα της Ιταλικής Generali διαμορφώθηκαν το 2020 στα 70,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 0,5%. Τα λειτουργικά κέρδη στα 5,2 δισεκατομμύρια, αύξηση 0,3%.
Τα καθαρά κέρδη στα 1,7 δισεκατομμύρια μειωμένα 34.7%.
Στην Ελλάδα η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων έφτασε τα 235,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 8%, σε σύγκριση με το 2019, διευρύνοντας σταθερά το μερίδιο αγοράς της, το οποίο διαμορφώθηκε για το 2020 σε 6%, έναντι 5,3% το 2019.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης