Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Απογείωση κερδών 13% από τον Όμιλο Eurolife FFH ανακοίνωσε ο Αλ. Σαρρηγεωργίου

Απογείωση κερδών 13% από τον Όμιλο Eurolife FFH ανακοίνωσε ο Αλ. Σαρρηγεωργίου
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου μίλησε για μια καλή χρονιά
Σχετικά Άρθρα
Αυξημένα προ φόρων κέρδη της τάξης του 13% (151,9 εκ) και λειτουργικά αυξημένα κατά 6%, ανακοίνωσε για το κλείσιμο του 2020 την Πέμπτη 8/4 ο Όμιλος Eurolife FFH, επιβεβαιώνοντας ότι όχι μόνο παραμένει η δεύτερη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρία στη χώρα, αλλά αναπτύσσεται και ταυτόχρονα επενδύει.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου μίλησε για μια καλή χρονιά, η οποία παρά τις δυσκολίες της πανδημικής κρίσης αύξησαν τη φερεγγυότητα της εταιρίας στο 194% στο τέλος Φεβρουαρίου και στο 169% στο τέλος του 2020, με τη φερεγγυότα στις γενικές ασφαλίσεις να βρίσκεται στο 138%.
Με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Σαρρηγεωργίου, η παραγωγή μειώθηκε κατά 11% (448,4 εκατ) και οι αποζημιώσεις αυξήθηκαν κατά 4% (291,6 εκατ). Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας κυμαίνονται στα 738 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο του ενεργητικού φτάνει τα 3,5 δις ευρώ, διατηρώντας το 10% του μεριδίου της αγοράς, εκ τω οποίων 16% επιμερίζεται στις Ασφάλειες Ζωής και 3% στις Γενικές Ασφαλίσεις.
Αξιοσημείωτη απόδοση είχαν τα επενδυτικά προγράμματα μέσω Unit linked προγράμματα, τα οποία στα ατομικά συμβόλαια είχαν απόδοση έτους 3,24%, ενώ τα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης 2,78%.
Ο κ. Σαρρηγεωργίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πενταετία 2015-20, κατά την οποία η Eurolife πέρασε «σε μία δύσκολη χρονιά» όπως είπε, από την Eurobank στον διεθνή επενδυτικό όμιλο Fairfax, εταιρία είχε κέρδη 672,6 εκατ. ευρώ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης