Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όταν οι Κανελλόπουλος και Αδαμαντιάδης έγραψαν τις πρώτες σελίδες ιστορίας της AIG

tags :
Όταν οι Κανελλόπουλος και Αδαμαντιάδης έγραψαν τις πρώτες σελίδες ιστορίας της AIG

70 χρόνια μετά η ιστορία συνεχίζεται να γράφεται από τον Giuseppe Zorgno, Country Manager της AIG στην Ελλάδα και τους συνεργάτες της AIG

Σχετικά Άρθρα
Κανελλόπουλος και Αδαμαντιάδης ήταν αυτοί που με την πέννα τους το 1951 έγραψαν τις πρώτες σελίδες της ιστορίας της AIG, μία ιστορία που άγγιξε τις ζωές πολλών ανθρώπων, πολλών οικογενειών, επιχειρήσεων και βιομηχανιών. Η AIG εμπιστεύτηκε την παρουσία της, τότε στην Ελλάδα στην Κανελόπουλος και Αδαμαντιάδης. Μία σχέση που διήρκησε για 68 συναπτά έτη μέχρι το 2019.

Από τότε μέχρι σήμερα

2021, σήμερα εβδομήντα χρόνια μετά, η ιστορία της AIG συνεχίζει να γράφεται από τον Giuseppe Zorgno, Country Manager έντεκα χρόνια στην Ελλάδα πάνω σε τρεις κύριους άξονες: στον άξονα της διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό και της ανάπτυξης και στον άξονα των μεταρρυθμίσεων.
Το 2020 όπου η μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων σημείωσε πτώση 3,7% και διαμορφώθηκε στα 3,9 δισ. ευρώ, (Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2020) με την παραγωγή του κλάδου ζωής να συρρικνώνεται 8% σε σχέση με το 2019 στα 1,8 δισ (μόνο τα ασφαλιστικά προϊόντα συνδεδεμένα με επενδύσεις σημείωσαν αύξηση 55%)και τις ασφαλίσεις κατά ζημιών να γράφουν οριακή αύξηση 0,4%, στα 2,1 δισ. ευρώ. Την παραγωγή αστικής ευθύνης οχημάτων να πέφτει 5,7% στα 707 εκατ. ευρώ και την παραγωγή μόνο στους λοιπούς κλάδους ζημιών να αυξάνεται 3,9%, στα 1,4 δισ. ευρώ, η AIG κάλυψε τους στόχους σχολιάζει ο Giuseppe Zorgno, ξεπερνώντας κάθε τροχοπέδη και δημιουργώντας δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών.

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, Νικόλαος Αδαμαντιάδης

Για την συνεισφορά της AIG στην ασφαλιστική αγορά και την παρουσία της στην Ελλάδα έκανε λόγο στην διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης για τα 70 χρόνια ζωής ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ενώ ιδιαίτερο τόνο στη εκδήλωση έδωσε ο χαιρετισμός του προέδρου του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου Ελλάδος Νικόλαου Μπακατσέλου, ο οποίος επιχείρησε να επισημάνει το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην αντιστάθμιση των κινδύνων και στην ανάπτυξη της οικονομίας. Ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία του κου Νικόλαου Αδαμαντιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια ζωής της AIG στην Ελλάδα, την πορεία και την ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα τα χρόνια αυτά.

Το 2021 υπόσχεται ανάπτυξη

Παραμετροποίηση στο αυτοκίνητο, σύνθετες καλύψεις cyber, επαγγελματικές και περιβαλλοντικές ευθύνες ξεκλειδώνουν την ανάπτυξη της AIG το 2021.
Στους στόχους της AIG τα καινοτόμα προϊόντα σε προσωπικές και επιχειρηματικές ασφαλίσεις, η ταχύτητα στις αποζημιώσεις, οι επενδύσεις σε υποδομές και τεχνολογία, η εκπαίδευση, η ενίσχυση των δικτύων το οποίο αριθμεί 1300 άτομα σήμερα.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης