Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στα 140 δισ. ευρώ τα έσοδα του Ομίλου της Allianz το 2020

tags :
Στα 140 δισ. ευρώ τα έσοδα του Ομίλου της Allianz το 2020
Η αύξηση των εσωτερικών εσόδων, η οποία προσαρμόζεται στα αποτελέσματα του νομίσματος και της ενοποίησης, ανήλθε σε -1,8% το 2020

Οριακή μείωση κατά 1,3% και ισχυρά αποτελέσματα, παρά την πανδημία έκλεισε τα αποτελέσματά του για το 2020 ο Γερμανικός όμιλος της Allianz με συνολικά έσοδα που έφτασαν τα 140 δις ευρώ.
Η αύξηση των εσωτερικών εσόδων, η οποία προσαρμόζεται στα αποτελέσματα του νομίσματος και της ενοποίησης, ανήλθε σε -1,8% το 2020, ως επί το πλείστον καθοδηγείται από τους κλάδους ζωής και υγείας.
Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 9,3% και ανήλθαν σε 10,8 (11,9) δις ευρώ. Στον κλάδο ατυχημάτων και περιουσίας τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν λόγω των ζημιών που σχετίζονται με τον COVID-19.
Στις ασφαλίσεις Ζωής / Υγείας, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν αλλά παρέμειναν σε ένα ισχυρό επίπεδο που υποστηρίζεται από ένα ανθεκτικό περιθώριο επενδύσεων. Η διαφορά οφείλεται κυρίως στα θετικά αποτελέσματα που είχε ο όμιλος το προηγούμενο έτος από τα αποτελέσματα στις ΗΠΑ και τη διάθεση του Allianz Popular S.L. στην Ισπανία.
Ο κλάδος της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων από την άλλη πλευρά, σημείωσε αύξηση λειτουργικών κερδών και τα καθαρά έσοδα που αναλογούν στους μετόχους μειώθηκαν 14,0% σε 6,8 (7,9) δισεκατομμύρια ευρώ λόγω του χαμηλότερου λειτουργικού κέρδους και του μη λειτουργικού αποτελέσματος.
allianz.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης