Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Generali: Έγινε μέλος της Συμμαχίας Μηδενικού Ισοζυγίου Άνθρακα του ΟΗΕ

tags :
Generali: Έγινε μέλος της Συμμαχίας Μηδενικού Ισοζυγίου Άνθρακα του ΟΗΕ
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να αποφευχθεί η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 1,5 °C, όπως αποφάσισε η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, μέσω απο-επενδύσεων και μετασχηματισμού του επιχειρηματικού μοντέλου, υιοθετώντας φιλικές προς το κλίμα πρακτικές
Στην Συμμαχία Μηδενικού Ισοζυγίου Άνθρακα των Ηνωμένων Εθνών (Net-Zero Asset Owner Alliance), εντάσσεται πλέον η Generali, της οποίας τα 18 συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες, δεσμεύονται να μετατρέψουν τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια σε μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα, μέχρι το 2050.
Σκοπός της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι να αποφευχθεί η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 1,5 °C, σύμφωνα με το στόχο της διεθνούς συνόδου του Παρισιού για το κλίμα.
Αυτό δεν θα επιτευχθεί μόνο μέσω απο-επενδύσεων, αλλά μέσω της στενής συνεργασίας της Συμμαχίας με τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου, προκειμένου να μετασχηματίσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, υιοθετώντας φιλικές προς το κλίμα πρακτικές και θέτοντας ιδανικά έναν στόχο για καθαρές-μηδενικής εκπομπής αερίων άνθρακα επενδύσεις.
Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται τα μέλη της Συμμαχίας είναι πάνω από US $4,3 τρισεκατομμύρια.
Η Συμμαχία θα επικεντρωθεί το 2020 σε τρεις βασικούς τομείς: στην ανάπτυξη μεθόδων μέτρησης και δημοσιοποίησης αυτών των στοιχείων, στην ανάπτυξη συνεργασίας με το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών και στην υποστήριξη πολιτικών που συντάσσονται με τους παραπάνω στόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης