Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κερδίζει το στοίχημα της ελληνικής αγοράς η Ergo

tags :
Κερδίζει το στοίχημα της ελληνικής αγοράς η Ergo
Με επιτυχία προχωρά μια από τις δυσκολότερες απορροφήσεις στην ελληνική ασφαλιστική αγορά
Το διπλό στοίχημα της ολοκλήρωσης της απορρόφησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, αλλά και της περαιτέρω διείσδυσης σε μια αγορά που βρίσκεται σε διαδικασία μετασχηματισμού φαίνεται ότι κερδίζει η Ergo Ασφαλιστική, η οποία καταφέρνει να αναπτύσσεται εν μέσω σημαντικών αναταράξεων στον κλάδο.
Συγκεντρώνοντας καταξιωμένα στελέχη από την ελληνική ασφαλιστική αγορά, αλλά και σε ένα ολοκληρωμένο πλάνο διαχείρισης των assets και συμβολαίων που απέκτησε από την ΑΤΕ Ασφαλιστική, η Ergo Hellas έλαβε πρόσφατα τα εύσημα της διοίκησης της πολυεθνικής (Dr. Monika Sebold-Bender, Μέλους του Δ.Σ. του ERGO Group), αποδεικνύοντας ότι σε μια περίοδο που οι ξένοι επενδυτές «προσπαθούν» να επιβιώσουν με τις παθογένειες του ελληνικού επιχειρείν, οι άνθρωποι της Ergo στοχεύουν στην καθιέρωση νέων προτύπων σχέσης με τους πελάτες της.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του συμβούλου διοίκησης, Θάνου Μελακοπίδη, ο οποίος με τη 48ετή πείρα του στο χώρο έχει αναλάβει τη διαχείριση των παραπόνων των ασφαλισμένων,  ένας νευραλγικός αλλά και ευαίσθητος τομέας για την επιβίωση μιας ασφαλιστικής εταιρείας. Εάν καταρρεύσει η εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων, τότε οι μέρες που θα μετρά η εταιρεία θα είναι βασανιστικές.
Μάλιστα, η πολυετής πείρα του κ. Μελακοπίδη έχει δώσει στην εταιρεία και τις αξίες που έχει ανάγκη να διέπεται μια ασφαλιστική για την επιτυχία της σε μια αγορά, αφού και ως πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών, έχει μιλήσει για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον κλάδο, αλλά και της διάθεσης υψηλού επιπέδου προϊόντων.
Στη σχέση της εταιρείας με τους ασφαλισμένους επενδύει όμως και η διοίκηση της ασφαλιστικής, με ένα «στρατό» διακανονιστών, οι οποίοι διαχειρίζονται όλες τις περιπτώσεις αποζημιώσεων. Χαρακτηριστική εδώ είναι η περίπτωση της Βάσως Φουντά, μίας και των συνδετικών κρίκων μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και μία που διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα την καθημερινότητα των ασφαλισμένων από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Άνθρωποι σαν τους παραπάνω οδήγησαν τον πρόεδρο της Munich Re, Δρ. Joachim Wenning (12/1) να συγχαρεί πρόσφατα τη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας για την επιτυχή ολοκλήρωση της συγχώνευσης των εταιρειών Ergo και ΑΤΕ Ασφαλιστικής. Μάλιστα ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι κύριες ασφαλιστικές δραστηριότητες του ομίλου στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους.
Ο ασφαλιστικός όμιλος Ergo αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη, με υψηλή ευρωστία και φερεγγυότητα. Έχει παρουσία σε πάνω από 30 χώρες στην Ευρώπη και την Ασία, στις οποίες πάνω 40 εκατομμύρια πελάτες εμπιστεύονται τις υπηρεσίες, την εμπειρία και την ασφάλεια του ομίλου Ergo και της μητρικής Munich Re. Το 2016 τα συνολικά ασφάλιστρα του ομίλου Ergo ανήλθαν σε 17,2 δισ. ευρώ, ενώ οι αποζημιώσεις που απέδωσε στους ασφαλισμένους του ξεπέρασαν τα 16 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης